Traian Băsescu cere Guvernului Orban să nu mărească pensiile din septembrie

Traian Băsescu susţine că Guvernul Orban nu ar trebui să mărească pensiile de la 1 septembrie, aşa cum prevede legea în acest moment, pentru că economia nu poate susţine o asemenea creştere. Fostul preşedinte pledează pentru o indexare a pensiilor de la 1 ianurie 2021, cu doar 7%.  

24 mai 2020, 21:01
Traian Băsescu cere Guvernului Orban să nu mărească pensiile din septembrie

Traian Băsescu îl sfătuieşte pe Ludovic Orban să fie sincer şi să spună adevărul despre situaţia pensiilor. „Până la alocații și pensiile, demagogii ăștia ar trebui să facă un lucru simplu. Să mărească pensiile de la 1 ianuarie anul viitor cu 7% și se rezolva problema. E o păcăleală pe care ei o aplică împreună cu liderii pensionarilor. Pensionarii ar trebui să se mulțumească cu indexarea de anul acest”, a declarat Băsescu, precizând că o creştere anul acesta s-ar pierde rapid în inflaţie. „Dacă eu aș fi în locul guvernanților, aș ieși în fața pensionarilor și aș spune adevărul, care e situația. Dacă s-au pierdut 300.000 de locuri de muncă, de unde bani pentru majorarea pensiilor? Nu trebuie să distrugi țara pentru niște voturi”, a mai declarat Băsescu.

Fostul preşedinte nu îşi uită vechiul adversat şi îl atacă din nou pe Victor Ponta: „Mă uit la marele economist Ponta. Ăsta nu înţelege nimic din economie. Mai şi confundă cele două crize, cea din 2010 şi cea de acum. Vine şi întreabă de ce împrumută Cîţu bani. Împrumută pentru că aţi lăsat voi, PSD, un deficit de 4,5%.”

Traian Băsescu a pledat din nou pentru împrumuri pentru pornirea unor proiecte mari de infrastructură, care să asigure locuri de muncă.