Dezvăluiri-bombă! Legătura dintre Băsescu şi titlurile câştigate de CFR Cluj şi Unirea Urziceni. „Totul se juca în culise!”

Cozmin Gușă, președintele Federației Române de Judo, a vorbit la GSP Live despre implicarea politicului în sportul românesc. Fost secretar general al PSD şi fost şef de campanie al lui Traian Băsescu, Guşă dezvăluie cum au fost ajutate CFR Cluj și Unirea Urziceni să devină campioane ale României.

25 mai 2020, 18:33
Dezvăluiri-bombă! Legătura dintre Băsescu şi titlurile câştigate de CFR Cluj şi Unirea Urziceni. „Totul se juca în culise!”

Cozmin Gușă a dezvăluit influența politică de care au beneficiat CFR Cluj, în timpul patronării lui Arpad Paszkany, și Unirea Urziceni, patronată de Dumitru Bucşaru.

„Arpad Paskazny era într-o legătură foarte bună cu echipa lui Traian Băsescu de la Cluj. Nu cred că este o întâmplare. El a avut succes și pentru că a investit, dar probabil că i s-au făcut și diverse înlesniri. Îți răspund tot direct, nu a fost o întâmplare. Toate articolele de presă legate de dosare, iertare de dosare și așa mai departe sunt reale. Cooperativa din vremurile acelea devenise groaznică”, a declarat Cozmin Guşă.

Referitor la succesul celor de la Unirea Urziceni, Cozmin Guşă crede că şi aici a fost mâna politicului, mai ales că Dumitru Bucşaru era un apropiat al cuplului Dorin Cocoş – Elena Udrea.

„În mod clar sunt lucruri necurate, dar n-aș șterge cu buretele performanța sportivă. A fost totuși o performanță sportivă. Acel ajutor care vine din mediul politic este otrăvitor. Omoară competiția, spiritul jucătorilor care devin frustrați că nu au și ei un Dorin Cocoș. Astea sunt lucrurile urâte din sportul românesc și internațional, arată un soi de înapoiere. Nu te poți dezvolta în acest fel, fotbalul nu poate progresa așa”, a spus Cozmin Guşă.

Unirea Urziceni a reușit o surpriză de proporţii şi a câştigat campionatul în sezonul 2008-2009. După titlul cucerit a urmat participarea în grupele Ligii Campionilor. După un an şi jumătate, echipa s-a retras oficial din toate competiţile organizate de FRF.

CFR Cluj a dominat fotbalul românesc sub patronatul lui Arpad Paszkany, reuşind să câștige 13 trofee.


loading...