Traian Băsescu compară anexarea Crimeei cu începutul celui de-al Doilea Război Mondial

Preşedintele Traian Băsescu compară situaţia de acum din Europa cu începutul celui de-al Doilea Război Mondial.

RomaniaTV.net
21 mart. 2014, 13:32
Traian Băsescu compară anexarea Crimeei cu începutul celui de-al Doilea Război Mondial

„Sunt situaţii care nu pot fi tolerate, pentru că ele pot duce la costuri şi mai mari dacă sunt tolerate. Dau un exemplu care n-aş vrea să fie titlu, dar dacă ne imaginăm, cam aşa a început şi al Doilea Război Mondial. Cu iInactivitatea, lipsa de reacţie a marilor puteri, care au spus nu vrem să intrăm într-un război, iar apoi, neaplicarea unor măsuri la vreme a dus la costuri mai mari. Există riscul ca neaplicarea unor măsuri în timp util să ducă la costuri infinit mai mari”, a spus şeful statului.

Şeful statului a menţionat şi faptul că s-au luat noi măsuri împotriva Federaţiei Ruse. El a enumerat măsurile care s-au luat împotriva Rusiei, subliniind că toate au caracter temporar, sperând că această situaţie se va rezolva.

„Au fost blocate conturile, averile unor înalţi demnitari din Rusia. La cele 21 de persoane cărora li s-au blcoat conturile, acum s-au adăugat încă 12. Sunt persoane destul de imporante în Federaţia Rusă. Conturile, averile acetor persoane vor fi blocate în Uniunea Europeană. De asemenea, s-a cerut tuturor şefilor de state, de guvern să nu aibă întâlniri bilaterale cu Rusia. În plus, Rusia a fost exclusă din G8, iar negocierile pentru aderarea la OCDE au fost suspendate”, a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele ţării a mai spus că orice altă escaladare a conflictului din Crimeeaduce la etapa a treia de sancţiuni, ce vizează sfera economică, tranzacții cu armament, măsuri largi.

 

loading...
Partenerii noștri