Traian Băsescu CONFIRMĂ că Elena Udrea i-a spus de Florian Coldea şi despre neregulile de la ANRP VIDEO

Traian Băsescu a declarat, duminică, după ce a participat la Congresul PMP, că Elena Udrea i-a spus despre generalul Florian Coldean şi lucrurile pe care aceasta le-a susţinut public în ultimele zile, dar a arătat că preşdintele ţării nu are mijloace de verificare

08 feb. 2015, 10:37
Traian Băsescu CONFIRMĂ că Elena Udrea i-a spus de Florian Coldea şi despre neregulile de la ANRP VIDEO

Traian Băsescu a confirmat că Elena Udrea i-a spus despre ceea ce fostul ministru susţine acum public despre şeful interimar al SRI, Florian Coldea, înainte de a le face publice.

„Elena Udrea mi-a spus. În mod categoric mi-a spus, dar preşedintele nu are niciun mijloc de verificare. Preşedintele nu are posibilitatea, ci Parlamentul. Singura instituție care legal controlează serviciile de informații este Parlamentul. Preşedintele este beneficiarul informaţiilor”, a declarat fostul preşedinte al României.

Totodată, Băsescu a confirmat că Udrea i-a relatat şi despre neregulile de la ANRP şi și-a asumat sarcina de a transmite acest lucru structurilor abilitate în culegerea informațiilor și probelor.

Printre cei care mi-au semnalat probleme la ANRP este si Elena Udrea, deci vă confirm că a făcut acest lucru. Ea doar avea doar informații de la cei care veneau să reclame la ea, oameni interesați, sau din discuții cu parlamentarii. Cel care și-a asumat să transmită structurilor care să culeagă informații și probe am fost eu”, a declarat Traian Băsescu.

CITEŞTE ŞI TRAIAN BĂSESCU, apariţie-surpriză la Congresul PMP şi discurs ÎNVERŞUNAT: Am decis să REVIN în viaţa publică

Fostul preşedinte a arătat însă că nu numai Elena Udrea l-a informat despre neregulile de la ANRP și că știa despre acestea și din alte surse.

Afirmația doamnei Udrea — că m-a informat despre neregulile de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților — este corectă. Dar președintele este conectat și la alte surse de informații, precum sinteza de presă din fiecare dimineață în care i se subliniază elementele care sunt declarate în interiorul instituției ca priorități: corupție, fraudă economică ș.a. O altă sursă extrem de importantă pentru președinte este Departamentul de Relații cu Publicul. (…) Periodic se face o sinteză a sesizărilor și constați că sunt reclamații cu privire la modul de desfășurare a procesului de restituire. Legătura cu oamenii politici. Nu este Elena Udrea singurul om politic cu care eu am avut legătură și de la care am preluat semnale”, a mai arătat Băsescu.

Băsescu a adăugat că rezultatul acestor reclamații, printre care și cele ale Elenei Udrea, a fost că după aproximativ șase luni s-a produs prima punere sub acuzare a unui vicepreședinte al ANRP.