Traian Băsescu, despre Igor Dodon dacă va câştiga alegerile din Moldova: Nu va mai da voie pentru cetăţenie

Fostul şef al statului, Traian Băsescu, a declarat duminică seara la România TV că, în situaţia în care Igor Dodon va fi ales preşedinte în Republica Moldova, în urma scrutinului de astăzi, acesta nu va mai da voie pentru cetăţenie şi nu va mai permite bursele pentru tinerii de peste Prut. 

13 nov. 2016, 19:07
Traian Băsescu, despre Igor Dodon dacă va câştiga alegerile din Moldova: Nu va mai da voie pentru cetăţenie

Întrebat care va fi relaţia României cu Republica Moldova, în cazul în care Igor Dodon va fi ales preşedinte, fostul şef al statului, Traian Băsescu, a declarat duminică seara la România TV că ar putea avea loc mai multe restricţii, atât în ceea ce priveşte dobândirea cetăţeniei, cât şi în privinţa studiilor pentru tineri. 

„E greu de anticipat dar vă pot spune ce va face Dodon: nu va mai permite bursele pt tinerii din Republica Moldova. Foarte probabil nu va mai da voie pentru cetăţenie”, a menţionat Traian Băsescu. 

Traian Băsescu, primul vot ca cetăţean moldovean: Am votat pentru Maia Sandu GALERIE FOTO

Întrebat dacă el ar putea rămâne fără cetăţenia din Republica Moldova, Băsescu a spus că îl va da în judecată pe Dodon. „O să îl dau în judecată, el a pierdut la CCR, pentru că eu am întârziat cu depuneera jurământului pentru că decretul a fost contestat la CCR şi a trebuit să câştig acest proces. La un tip cu mentalitate stalinistă te poţi aştepta la orice abuz”, a comentat Băsescu la România TV

ALEGERI MOLDOVA. Buletinele de vot la Ambasada din Bucureşti s-au epuizat. 700 de contestaţii în Marea Britanie UPDATE

ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, a anunţat închiderea secţiei de votare din ambasadă deoarece cele 3.000 de buletine de vot s-au terminat, el îndemnându-i pe votanţi să se îndrepte spre secţia amenajată la consulat. Cetățenii Republicii Moldova care locuiesc în Marea Britanie au semnat aproape 700 de contestații pentru că nu au reușit să voteze din cauza numărului insuficient de buletine de vot, scrie Radio Chișinău. Detalii, aici. 

ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA: Moldovenii îşi aleg astăzi preşedintele: Prezenţa la vot UPDATE