Traian Băsescu: Dan Condrea nu putea să îşi dezvolte firma fără sprijinul unor instituţii

Fostul preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri seară, la România TV, că patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, nu putea să îşi dezvolte afacerea cu "produse de slabă calitate", fără sprijin. Băsescu a precizat că nu deţine informaţii potrivit cărora în spatele firmei s-ar afla vreun serviciu secret, însă spune că familia Condrea s-a învârtit într-un cerc care a avut un anturaj de "ofiţeri de securitate şi ofiţeri ai serviciilor moderne".

27 mai 2016, 19:32
Traian Băsescu: Dan Condrea nu putea să îşi dezvolte firma fără sprijinul unor instituţii

În mod categoric, Dan Condrea nu putea să îşi dezvoltate firma cu produse de slabă calitate, fără sprijinul unor instituţii. Nu ştiu dacă în spatele firmei se aflau serviciile secrete, nu am elementele. Familia Condrea s-a învârtit într-un cerc care a avut un anturaj de ofiţeri de securitate, ofiţeri ai serviciilor moderne. Nu au avut un serviciu întreg în spate. Nu se poate spune că SRI sau SIE au hotărât să sponsorizeze această firmă„, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

CITEŞTE ŞI: Traian Băsescu despre moartea lui Condrea: Serviciile te pot compromite, dar nu au abordări mafiote

Fostul preşedinte a precizat că în plin scandal Hexi Pharma, nu este permisă atitudinea pe care o are SRI.

Nu este permisă secretomania într-o astfel de situaţie. SRI are obligaţia să facă publice acele informaţii în care a spus că Hexi Pharma diluează dezinfectanţii. Dacă aş fi preşedinte, aş cere SRI să îşi asume acest lucru„, a explicat Băsescu.

Oficialul a adăugat că, dacă era în locul premierului Dacian Cioloş, ar fi retras toate produsele Hexi Pharma în momentul în care au apărut probele privind calitatea slabă a dezinfectanţilor şi ar fi importat bocizi pentru spitalele din România. „Aş fi retras, dacă eram premier, toate produsele Hexi Pharma. Ordonam import guvernamental de dezinfectanţi pentru spitale şi făceam un stoc în rezerva de stat pentru o perioadă de 3 luni, ca să acoperim nevoile spitalelor„, a precizat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte consideră că în jurul acestui caz s-a creat o panică „nepermis de mare”, întreţinută de „secretomania” SRI, a lui Klaus Iohannis şi de „declaraţiile eliptice” ale lui Dacian Cioloş.

CITEŞTE ŞI: Flori Dinu, directorul Hexi Pharma, a fost REŢINUTĂ


loading...
Partenerii noștri