Traian Băsescu, declaraţie ciudată despre coronavirus: "Cred că ar trebui să regândim puțin cum refacem stocul de bărbaţi în România"

Publicat: Miercuri, 01 Aprilie 2020 08:37 // Actualizat: Miercuri, 01 Aprilie 2020 08:37 // Sursa: romaniatv.net

Cred că ar trebui să regândim puțin cum refacem stocul de bărbați în România, a declarat Traian Băsescu, în contextul în care tot mai multe cadre medicale își dau demisia în plină epidemie de coronavirus. Pe de altă parte, fostul președinte a calificat drept „nesimțire” incapacitatea statului de a le asigura acestor oameni echipamentele necesare pentru protecție. Europarlamentarul PMP a mai declarat, pentru B1 TV, că e greu să le reproșezi medicilor lașitatea, când instituțiile statului practic i-au trimis la îmbolnăvire sigură.

"Nimănui pe timp de pace, chiar dacă suntem în situații de urgență, nu poți să-i ceri ”du-te la moarte sau la îmbolnăvire gravă că eu, stat, sau eu, guvern, n-am fost în stare să-ți cumpăr o mască, un combinezon, niște ochelari, să intri  în siguranță, și asta relativă”.

Pe de altă parte, să fiu scuzat că o spun și nu vreau să stârnesc mânia nimănui, dar se vede că tot mai puțini bărbați în țara asta fac armată.

A dispărut acea... Parcă bărbații până la 40 de ani sunt tot adolescenți, copilăresc, încă n-au maturitatea vârstei pe care ar trebui s-o aibă. Cred că ar trebui să regândim puțin cum refacem stocul de bărbați în România, de oameni care să aibă curaj să înfrunte și ei nenorocirile...

Când omul știe că îl trimiți la îmbolnăvire sigură, care nu știi ce final are, e greu să-i reproșezi ceva, când tu ai nesimțirea să nu-i pui la dispoziție minimul echipament de protecție", a declarat Traian Băsescu.

În opinia sa, faptul că medicii au fost bine plătiți în ultimul an nu contează, ci faptul că în joc e viața lor. Or aceștia, mai crede europarlamentarul PMP, nu-și dau demisiile neapărat de frică să nu se infecteze, ci mai mult de revoltă, știind cât de ușor i-ar fi fost statului să cumpere echipamentele necesare pentru protejarea lor.

„Câte salarii i-ai dau unui om, și-s de acord că au fost bine plătiți în ultimul an, dar totuși discutăm de viața unui om! Cred că mai mult de revoltă, și mai puțin de frică, n-au vrut să facă serviciul, că-și dau seama cât de simplu ar fi fost - un halat de 5 lei, mănuși de 1 leu, mască de 30 de bani în timpuri normale", a mai afirmat Băsescu.

Întrebat despre cei care susțin că, totuși, medicii sunt „echipați" corespunzător, fostul președinte a răspuns: „Mint cu nerușinare! Ce vreți să spuneți, că s-a prezentat cu mare pompă că au venit 100.000 de combinezoane pentru un sistem medical cu 50.000 de salariați, din care 16.000 sunt în prima linie? Sunt 15.000... Dacă trebuie să-i dai unul pe zi, sau nu mai spun la fiecare bolnav, câte zile de ajung? 3 zile? Ne batem joc... Se plimbă avioane prin fața publicului să-l prostească pur și simplu, dar medicii știu".


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus covid 19 Ludovic Orban Traian Băsescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8421
RON
28 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H