Traian Băsescu, declaraţii DURE: „PMP nu va fi de acord cu transformarea UE într-o uriaşă moschee” Propuneri RADICALE

Traian Băsescu, candidat la alegerile europarlamentare din partea Partidului Mişcarea Populară, a declartat că formaţiunea sa nu va fi de acord cu transformarea Uniunii Europene într-o uriaşă moschee. Fostul preşesdinte al României consideră că migranţii care vin în UE trebuie să se comporte civilizat.

04 mai 2019, 14:17
Traian Băsescu, declaraţii DURE: „PMP nu va fi de acord cu transformarea UE într-o uriaşă moschee” Propuneri RADICALE

Traian Băsescu propune elaborarea unui regulament cu privire la statutul migranţilor, iar cei care nu respectă regulile să fie expulzaţi, dar şi înfiinţarea Poliţiei de Frontieră Europene, care să fie capabilă să prevină forţarea ilegală a frontierelor.

„Uniunea Europeană are problemele ei interne, care sunt prezentate în program şi cu soluţiile pe care noi le vedem. Spre exemplu, avem o populaţie europeană nemulţumită de situaţia cu migraţia. Aşa cum scriem şi în program, Partidul Mişcarea Populară nu va fi de acord cu transformarea Uniunii Europene într-o uriaşă moschee. Să vină să vadă cum se trăieşte la noi, împreună cu turci cu tătari şi să accepte, cei care vin buluc în Europa, din ţări de cult islamic, să accepte comportamentul civilizat”, a declarat Traian Băsescu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.

„Propunerea noastră este aici să se elaboreze un regulament cu privire la statutul migranţilor, care să fie aprobat în Parlamentul European, regulament care să oblige la integrare socială prin găsirea unui loc de muncă sau să se afle într-o situaţie de studii pentru locuri de muncă, respect pentru tradiţiile şi cultura europeană şi integrare în cultura europeană. Aceste pretenţii le putem avea pentru că nu noi i-am adus cu forţa, au optat ei să vină în Europa”, a mai spus Traian Băsescu.

Fostul preşedinte al României crede că Europa nu poate fi distrusă de sloganul „politically correct”: „Europa nu poate fi distrusă de sloganul laş politically correct, sub care se ascund politicienii la vârf şi spun politic este corect să îi lăsăm să facă ce vor, politic este corect să nu îi blamăm pentru viol, politic este corect să nu îi blamăm că fură, şterpelesc şi aşa mai departe. Ori lucrurile trebuie spuse cinstit pentru că ajuns la un nivel la care nu mai este acceptabil să te ascunzi sub sloganul politically correct. Noi criticăm în programul nostru această abordare, vorbim despre crearea acelui regulament care să observe integrarea în câmpul muncii, integrarea în societate, respect pentru valorile creştine, respect pentru valorile europene”.