Traian Băsescu desfiinţează campania de vaccinare: „Cred că ne îndreptăm spre o catastrofă. Pe brambureala asta nu vor vaccina nici 3 milioane”

Europarlamentarul Traian Băsescu a făcut miercuri seara declarații dure despre campania de vaccinare desfăşurată în România, care urmează să intre vineri în etapa a doua.

13 ian. 2021, 21:51
Traian Băsescu desfiinţează campania de vaccinare: „Cred că ne îndreptăm spre o catastrofă. Pe brambureala asta nu vor vaccina nici 3 milioane”

Traian Băsescu a declarat la TVR că această campanie ar trebui trecută sub o comandă unică, deoarece sunt prea mulţi factori decizionali, care elaborează planuri şi strategii, dar prea puţini care să le pună în aplicare.

Băsescu consideră că, în ritmul actual, România se îndreaptă spre un eşec răsunător al campaniei de imunizare a populaţiei României.

„Pe brambureala asta nu vor vaccina nici 3 milioane. Aș pune totul sub comandă unică, cu un colectiv restrâns care să fie informat la fiecare minut cu numărul de vaccinări făcute. Un sistem centralizat.

Traian Băsescu: „E inadmisibil să ai 450.000 de doze şi să vaccinezi 140.000 în 16 zile”

Văd că se încearcă să se urce pe administrațiile locale. Trebuie dată activitate de vaccinare spitalelor și policlinicilor private. Au condiții excelente pentru a ține vaccinurile.

Cred că ne îndreptăm spre o catastrofă. Este inadmisibil să ai în țară 450.000 de doze și să vaccinezi 140.000 în 16 zile. Țara e plină de oameni care știu să facă planuri, prea puțini care pot să le aplice.

Se vorbește numai la viitor. Nu-i joacă, eu trag un semnal de alarmă! Nu au decât să spună că treaba merge foarte bine”, a spus Traian Băsescu.

Citeşte şi: Avertismentul OMS: Al doilea an al pandemiei va fi mai dur