Traian Băsescu, despre criza de coronavirus. „S-ar putea ca această pandemie să fie sfârşitul globalizării”

Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la România TV că omenirea trebuie "să preia învăţămintele şi traumele" pandemiei de coronavirus care ar putea fi sfârşitul globalizării. De asemenea, fostul preşedinte avertizează autorităţile din România că "înainte de a porni economia, trebuie să stăpânim pandemia"

RomaniaTV.net
25 apr. 2020, 17:22
Traian Băsescu, despre criza de coronavirus. „S-ar putea ca această pandemie să fie sfârşitul globalizării”

Europarlamentul PMP susţine că „Lucrurile sunt extrem de complicate din punct de vedere al acestui virus”.

„S-ar putea ca această pandemie să fie sfârşitul globalizării, semnalul că globalizarea nu este o soluţie care îi poate apăra pe oameni de ceea ce urmează”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Fostul preşedinte a îndemnat autorităţile să facă mai multe teste, după ce a comentat bilanţul de peste 600 de decese din cauza noului coronavirus în România.

„Această cifră nu este încă de speriat. Oamenii mor acasă, nefăcându-se teste. Mi se pare că este o goană nebună de decedaţi în spitale, dar nimeni nu-i socoteşte pe cei care mor acasă, seara respiră greu şi dimineaţa nu se mai scoală. Fără o testare masivă, România riscă să ia decizii greşite. Să facă ce vor, eu îmi fac datoria să spun. Trebuie să fie testare masivă. Suntem singurii care ne facem ca nu întelegem”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a reiterat că apelul său este către prudenţă.

„Să nu cumva să dăm izolarea pe reanimare, o spunea un medic de prestigiu. S-ar putea să nu ne ajungă paturile de la reanimare”, a afirmat Traian Băsescu.

De asemenea, fostul preşedinte a spus că este de acord cu ridicarea restricţiilor în condiţiile în care nu este cunoscut numărul real al persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Noi decese în România din cauza coronavirusului. Bilanţul morţilor a ajuns la 601