Traian Băsescu despre întâlnirea Ponta-Obama: După 10 ani, credeţi că mă mai tentează o poză?

Traian Băsescu a afirmat că nu a mers la funeraliile lui Nelson Mandela pentru că nu a avea bani în buget pentru deplasare adăugând că, după 10 ani de mandat, nu mai este tentat de oportunitatea unei fotografii alături de un preşedinte american. Băsescu l-a acuzat pe premier că s-a folosit de deplasarea la Johannesburg pentru a se ţine de parte de scandalul izbucnit în urma modificărilor la Codul Penal, iniţiate de către USL.

10 dec. 2013, 20:19
Traian Băsescu despre întâlnirea Ponta-Obama: După 10 ani, credeţi că mă mai tentează o poză?

În cadrul declaraţiei susţinute marţi la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu a fost întrebat dacă nu regretă faptul că nu este el prezent în Africa de Sud, în locul premierului. „Nu, că nu am avut bani. Nu-mi pare rău. După 10 ani de mandat, crezi că mai e o tentaţie pentru mine o întâlnire sau o poză?”, a spus preşedintele.

Traian Băsescu a spus că nu va discuta cu premierul despre conţinutul discuţiei avute cu Barack Obama. „Ştiu sigur ce vrea America de la noi, deci nu ar avea ce să-mi spună Victor Ponta: stat de drept, reducerea birocraţiei, reducerea corupţiei”, a spus preşedintele.

Acesta a afirmat că Victor Ponta s-a folosit de deplasarea în Africa de Sud pentru a se ţine departe de scandalul generat de modificările Codului Penal ce au fost operate în Camera Deputaţilor. „Ca şi la CFR Marfă, premierul nu a fost aici, a avut de ţinut un discurs la Johannesburg. La CFR când s-a programat un soi de lovitură a trimis documentele la CSAT. Acum a fost programată această lovitură când nu era în ţară şi a făcut şi declaraţie ca nici un hoţ să scape. Se vede stilul premierului de a se face că nu ştie. Ştie foarte bine”, a comentat Traian Băsescu.