Traian Băsescu despre Laura Kovesi şi Livia Stanciu: Se bagă cu picioarele peste politic

Traian Băsescu le-a atacat miercuri, pe președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), Livia Stanciu, şi pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, cu privire la la declaraţiile lor publice din ultima vreme. Livia Stanciu a criticat alegerea unor primari care au probleme cu justiția.

08 iun. 2016, 20:10
Traian Băsescu despre Laura Kovesi şi Livia Stanciu: Se bagă cu picioarele peste politic

Traian Băsescu a afirmat, într-o emisiune la postul de televiziune România TV, că președintele ÎCCJ a încălcat principiul prezumției de nevinovăției în momentul în care a declarat public că nu este un lucru normal ca primarii care au probleme cu justiția să fie realeși.

Băsescu a spus că „liderii justiției își permit prea mult”, spunând despre președintele ÎCCJ și despre procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție că „se bagă cu picioarele peste politic”.

„Sunt două doamne care se bagă cu picioarele peste politic. Fie că este vorba de doamna Codruța Kovesi, fie că vorbim de doamna Stanciu. În ultima vreme au devenit politicieni. Totuși, la intervenția doamnei Stanciu trebuie făcută o observație. Dânsa nu are dreptul, dacă își respectă meseria, dacă se respectă pe domnia sa, să spună vreodată în viața dânsei că nu trebuie respectată prezumția de nevinovăție pentru cineva. Nu are dreptul”, a afirmat fostul șef al statului.

Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, a declarat marți că realegerea în funcții a unor primari care au probleme cu justiția nu este un lucru normal.

„Mie nu mi se pare o normalitate să fie votați astfel de oameni, chiar dacă operează prezumția de nevinovăție în ceea ce îi privește, până la momentul pronunțării unei hotărâri de condamnare. (…) Știți foarte bine care a fost punctul meu de vedere în ceea ce îi privește și pe cei condamnați la pedeapsă cu suspendare condiționată, cum era înainte, sau suspendare sub supraveghere. Îmi mențin același punct de vedere”, a spus Livia Stanciu.