Traian Băsescu, despre parteneriatul PMP cu transportatorii: Din cauza preţului RCA, companiile româneşti vor dispărea

Traian Băsescu a declarat marţi, la Parlament, după o întâlnire cu membrii PMP, că sprijinul pe care partidul său s-a angajat să-l acorde transportatorilor cu privire la creşterea preţului poliţelor RCA este unul foarte important pentru că trebuie evitată desfiinţarea companiilor româneşti din acest domeniu, aşa cum s-a întâmplat cu cele din IT şi din construcţii.

RomaniaTV.net
06 sept. 2016, 14:31
Traian Băsescu, despre parteneriatul PMP cu transportatorii: Din cauza preţului RCA, companiile româneşti vor dispărea

„E clar ca mulţi nu vor rezista să plătească RCA şi procesul va fi similar cu cel care s-a produs în IT şi în construcţii. Adică vom avea transportatori străini dacă nu se face ceva. Sigur, firmele vor fi germane, austriece, franceze  cu soferi romani. Dar companii româneşti de transport nu vom mai avea”, a declarat Traian Băsescu.

La şedinţa PMP s-a discutat şi despre iniţiativa fostului UNPR cu privire la construcţia de creşe şi grădiniţe. „Iniţiativa obţinut azi şi aviz juridic la Camera Deputaţilor, iar obiectivul nostru este ca până la sfârşitul sesiunii parlamentare această lege să treacă şi prin Cameră”, a precizat Traian Băsescu.

Membrii PMP au stabilit, totodată, ca toţi candidaţii partidului pentru a reprezenta Diaspora în Parlamen să fie selectaţi dintre cei care trăiesc în străinătate.

Traian Băsescu a refuzat să comenteze noul dosar deschis de DNA pe numele fostului premier Victor Ponta.