Traian Băsescu, despre pericolul la care sunt expuşi bolnavii de coronavirus. "Avem infecţii nosocomiale majore în spitale"

Publicat: Duminică, 29 Martie 2020 20:16 // Actualizat: Duminică, 29 Martie 2020 20:21 // Sursa: romaniatv.net

Traian Băsescu a declarat, duminică, la România TV, că persoanele infectate cu noul coronavirus sunt tratate în spitalele din România în care "avem infecţii nosocomiale majore". Fostul preşedinte avertizează că "s-ar putea să spunem că unii români au decedat din cauza virusului, dar să fie cu o largă contribuţie a infecţiilor nosocomiale din spitalele noastre".

"Vă spun cu îngrijorare că avem infecţii nosocomiale majore în spitalele noastre care nu ştiu în ce măsură au fost tratate. S-ar putea să spunem că unii români au decedat din cauza virusului, dar să fie cu o largă contribuţie a infecţiilor nosocomiale din spitalele noastre", a declarat Traian Băsescu, la România TV

Fostul preşedinte a amintit că în fiecare an în România mor aproape 50000 de oameni din cauza infecţiilor nosocomiale, adică un oraş de dimensiunea Medgidiei.

Traian Băsescu susţine că trebuie aplicate măsuri drastice chiar înainte ca România să ajungă la scenariul 4, ceea ce implică contaminarea a 2.000 de persoane cu noul coronavirus. 

"Limitarea transportului, limitarea drastică a transportului public. Aş trece pe organizarea transportului prin închiriere de către firme a autobuzelor. Aş duce muncitorii la şantier, pentru că au rămas şantierele de construcţii cu autobuze dezinfectate, mască la fiecare muncitor.. Aş trece pe transport individual cu autoturismul, fie cu mijloace de transport închiriate. O altă măsură: limitarea drastică şi a transportuui feroviar. Un tren pe zi pe fiecare direcţi şi un tren dezinfectat", a afirmat Băsescu.

Soluţia lui Băsescu pentru lipsa de echipamente de protecţie necesare medicilor 

"O să spun un lucru de care vor râde mulţi. Mi-am adus aminte de perioada din Acadamia Navală. Când făceam Armata, erau nişte complete antichimice care se foloseau atunci când se făceau exerciţiile de atac chimic asupra unităţii.

Convingerea mea este că pot fi găsite prin magaziile armatei. La vremea respectivă, avea 360.000 de militari.
În lipsa unor materiale mai potrivite, poate ne uităm în depozitele armatei dacă nu aceste complete antichimice sunt încă în depozite şi nu au fost aruncate. S-ar putea să fie fie utile", a precizat Traian Băsescu.

Traian Băsescu vrea să fie testat pentru coronavirus

"Nu ştiu cât este de interesant sau nu ce vrea să facă profesorul Cercel şi Primăria Capitalei legat de acel studiu pe populaţia Capitalei. Nu ştiu de ce se opune cineva. Până la urmă se culege o informaţie pe un eşantion larg. Nu ştim de ce ne speriem. Cineva e speriat că va ieşi un procent mare de infecţaţi cu virusul. Dacă voi avea şansa să fiu printre testaţi, mă duc cu plăcere", a menţionat Băsescu.

Băsescu, despre presupunerea că noul coronavirus ar fi de fapt un război biologic între China şi SUA

"Nu e niciun război şi nimic subversiv. Am destule elemente să-mi dau seama că aşa a fost să fie în China chiar dacă preşedintele Trump a acuzat China că are nişte bacterii scăpate din laborator. La rândul său, Beijingul a acuzat America că i-a plantat virusul.  (...) Dacă există un conflict între China şi Statele Unite, conflictul este comercial", a spus Băsescu.

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA. Cea mai neagră zi, 308 cazuri noi, ne apropiem galopant de scenariul 4. 31 de pacienţi în stare critică

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus Covid-19 Traian Băsescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8421
RON
28 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H