Traian Băsescu, despre vizita lui Iohannis în America: „Această întâlnire nu a atins nicio problemă dificilă”

Traian Băsescu a vorbit în exclusivitate la România TV despre vizita Preşedintelui Klaus Iohannis în America.

RomaniaTV.net
11 iun. 2017, 19:08
Traian Băsescu, despre vizita lui Iohannis în America: „Această întâlnire nu a atins nicio problemă dificilă”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a vorbit duminică seară, la România TV despre vizita pe care Klaus Iohannis a făcut-o zilele trecute în America.

„Se pot spune foarte multe depre vizita in SUA. As incepe prin a-i asigura pe fani ca e bine venita vizita, fara a fi istorica. Trebuie sa intelegeti un lucru; Această intalnire nu a atins nicio problemă dificila. Cred ca putea sa aiba o pozitie mai transanta. A fost o intalnire care nu a atins nicio problemă sensibila. Nimic despre Balcanii de Vest, care sunt un butoi cu pulbere(…). Nimic despre Republica Moldova, nimic despre Turcia. A nu vorbi despre Turcia, cu care ești riveran la Marea Neagră, cu care ești în proximitate de securitate, cu care ai o relație tradițională și bună, este o mare eroare, mai ales că perspectiva arată că s-ar putea, la un moment dat, România să devină o alternativă pentru bazele militare din Turcia — s-ar putea. Să nu vorbești despre Siria — avem opt ani de când le spunem americanilor, oameni buni, vreți să rupem Siria sau nu””, a spus Traian Băsescu la România TV.

Acesta a făcut referiri și la componența delegației cu care președintele Klaus Iohannis s-a deplasat la Washington, despre care a spus că a fost „absolut nesemnificativă”.

„Din delegațiile mele nu a lipsit niciodată ministrul de Externe, ministrul Apărării și șeful de Stat Major al Armatei. Au fost întotdeauna. SRI a fost. (…) N-am înțeles. Asta arată și formalismul acestei vizite, o vizită de confirmare, nici istorică, nici nimic. (…) Delegația, absolut nesemnificativă”, a mai afirmat Băsescu.

Preşedintele american Donald Trump l-a primit la Casa Albă pe preşedintele român Klaus Iohannis. Cei doi au susţinut o declaraţie comună de presă, transmisă în direct de site-ul Casei Albe.

 Citeşte şi Klaus Iohannis, mesaj pe Facebook după întâlnirea cu preşedintele american Donald Trump