Traian Băsescu: Dosarul „jurnaliştilor răpiţi” nu poate fi judecat decât dacă va fi DECLASIFICAT

Traian Băsescu a declarat, joi, că dosarul privind răpirea jurnaliştilor români din Irak nu poate fi judecat decât dacă va fi declasificat.

06 aug. 2015, 07:19
Traian Băsescu: Dosarul „jurnaliştilor răpiţi” nu poate fi judecat decât dacă va fi DECLASIFICAT

Fostul preşedinte Traian Băsescu şi copreşedintele PNL Vasile Blaga au fost, joi dimineaţa, la ICCJ, fiind citaţi în dosarul în care Corneliu Vadim Tudor a depus plângere pe numele lor în cazul jurnaliştilor răpiţi în Irak. Cei doi au stat la instanţă doar cîteva minute, întrucât nu au mai avut loc audieri, după ce procurorul de caz a invocat o excepţie de necompetenţă materială a instanţei şi a cerut ca dosarul să fie retrimis la Judecătoria Sectorului 5. 

„Acest dosar nu se poate judeca decît declasificat”, a spus Traian Băsescu, după ce a fost la ICCJ, la B1 TV. 

Întrebat dacă dosarul poate fi desecretizat de președintele Klaus Iohannis, Traian Băsescu a spus: „Iohannis nu poate să o facă, poate să o facă SRI și SIE”.

Eu aș vrea să fie redeschis, dacă vreți să fiu foarte sincer și puse toate documentele pe masă și veți vedea o operațiune strălucită a unui stat care și-a apărat cetățenii, iar porcăria cu banii însușiți este o minciună ordinară. (…) Aducerea lui Omar Hayssam în țară este un lucru care a deranjat foarte mulți oameni. (…) Probabil că este polița care mi se plătește că mi-am făcut onest datoria de șef de stat„, a precizat fostul preşedinte.

Băsescu a adăugat că nu are nicio îngrijorare în ceea ce privește redeschiderea dosarului jurnaliștilor răpiți în Irak.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu şi Vasile Blaga, la ICCJ în Dosarul „RĂPIŢII DIN IRAK”: „Este vremea DELATORILOR!”

„S-a considerat că eu având imunitate procurorii nu au putut să desfășoare ancheta, deși eu nu am fost informat că se desfășoară o asemenea anchetă. În cazul dlui Vasile Blaga (care s-a prezentat și el joi la ÎCCJ — n.r.) s-a considerat că nu avea imunitate, deci rămâne dosarul închis și s-a trimis la sectorul 5 să aprecieze dacă trebuie redeschis dosarul în cazul meu”, a declarat Traian Băsescu

Întrebat dacă așteaptă o decizie în acest caz în zilele care vin, Băsescu a spus că se așteaptă „la o decizie în sensul hotărârii Înaltei Curți, adică să se judece la sectorul 5”.

„Ce vor decide instanțele asta se va face. În ceea ce mă privește, nu am nicio îngrijorare pentru redeschiderea acestui dosar. Mă uitam că în ziua de azi este vremea delatorilor. Un delator de teapa lui Vadim Tudor poate să te târâie prin toate instanțele”, a spus fostul președinte, care a anunțat că, dacă aceste acuzații se vor dovedi nefondate, îl va acționa în instanță pe Corneliu Vadim Tudor. „Categoric. Întâi aștept să se pronunțe justiția și pe urmă voi acționa eu în instanță pe acest Vadim Tudor„, a completat Băsescu.

El l-a criticat și pe procurorul general Tiberiu Nițu care ar „redeschide orice dosar în care apare numele Traian Băsescu”.

Observ pasiunea revoluționarului Nițu de a redeschide orice dosar în care apare numele Traian Băsescu. Tiberiu Nițu asta poate. E un proces de hărțuire a unui fost președinte în mod categoric și explicații nu am. Am să mă apăr. În orice caz nu am teamă de faptele mele, așa că… Probabil e mult mai bine cum se întâmplă acum — este Iulian Gherguț răpit din ianuarie și statul român stă și așteaptă să vadă când va fi executat probabil, în timp ce, dacă statul român și-a făcut datoria față de cetățenii români răpiți în Irak, trebuie pedepsit pentru asta„, a declarat Băsescu.

Copreședintele PNL Vasile Blaga și fostul șef al statului Traian Băsescu s-au prezentat joi la Înalta Curte de Casație și Justiție unde se judecă o cerere a Parchetului General de confirmare a redeschiderii urmăririi penale împotriva lor în legătură cu răpirea jurnaliștilor români în Irak.

 


loading...
Partenerii noștri