Traian Băsescu, după ce liderii PSD şi USR şi-au dat demisia din Parlament, pentru a nu lua pensie specială: „Lichelismul politic a ajuns la culmi”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat marţi că asistăm la un "lichelism politic" dus la noi culmi, după ce mai mulţi lideri ai PSD şi USR şi-au dat demisia din Parlament, pentru a nu mai încasa pensii speciale, pe care cele două partide declară că doresc să le elimine.

25 nov. 2020, 10:33
Traian Băsescu, după ce liderii PSD şi USR şi-au dat demisia din Parlament, pentru a nu lua pensie specială: „Lichelismul politic a ajuns la culmi”

Traian Băsescu consideră că decizia liderilor PSD și USR de a demisiona din Parlament, pentru a nu beneficia de pensiile speciale, este o culme a „lichelismului politic”, după cum a declarat marţi seară la Realitatea Plus. Fostul şef al statului a explicat că demersul nu are niciun rezultat palpabil şi acuză cele două formaţiuni că doar mimează voinţa de a schimba cadrul legislativ referitor la pensiile speciale.

„Lichelismul în politica româneasă a ajuns la culmi. Eu nu am mai văzut o asemenea degradare în timpul unei campanii electorale.

Legea care anulează pensiile special pentru parlamentari este în Parlament, a trecut de Camera Deputaților, e la Senat, ar fi suficient ca PSD, USR PNL să se pună de acord și să valideze legea înaintată de PMP.

Deci discutăm despre niște lichele care mint populația cu nerușinare,” a afirmat Traian Băsescu, pentru sursa citată.

Traian Băsescu acuză PSD şi USR de blat

„De ce USR nu spune PNL, “hai impreuna cu PMP si UDMR, toți sunt de acord” ar trece această lege foarte ușor. Atât ar vrea de făcutm un vot, e o chestiune de 5 minute.”, a adăugat fostul preşedinte.

Fostul președinte a comentat și faptul că USR și PSD au reacționat identic în chestiunea pensiilor speciale.

„E vorba de sinergie, la fel cum și-au numit oamenii în Consiliul Lelgislativ, USR l-a votat pe Iordache „altă întrebare” și PSD a votat un adjuct USR al lui Iordache. Este evident că între PSD si USR există o comunicare pe interese, cel puțin la nivel de oameni,  înțelegere, cel puțin la nivel de oameni. Mă tem că este și o filiație politică. Deci nu mă surprinde că USR face ca maimuța, a  făcut șeful PSD o mișcare, hop și noi, dar o facem în bloc, suntem mai lichele, mai imincinoși, mai lipsiți de respect pentru electorat,” a mai afirmat Băsescu.

Citeşte şi: Traian Băsescu aruncă bomba: „Poate fi alianţă între PSD şi USR. Cheia este la PNL!”


loading...