EXCLUSIV Traian Băsescu este categoric: „Lockdownul este singura soluţie. Această tulpină este mult mai agresivă”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, în exclusivitate la România TV, că în opinia sa măsurile treptate luate de autorităţi pentru stoparea creşterii numărului de persoane infectate nu vor avea efectul scontat, singura soluţie în acest moment fiind lockdownul, pe modelul stării de urgenţă.

26 mart. 2021, 19:31
EXCLUSIV Traian Băsescu este categoric: „Lockdownul este singura soluţie. Această tulpină este mult mai agresivă”

Traian Băsescu spune că autorităţile nu acţionează destul de ferm pentru a controla populaţia indisciplinată, dând exemplul mai multor cluburi de noapte din Bucureşti, care au organizat în starea de alertă petreceri cu sute de oameni, primind maximum o amendă şi apoi funcţionând în continuare.

„Romanii trebuie sa inteleaga ca suntem in pandemie. In al doilea rand, cei care au fost insarcinati sa gestioneze aceasta situatie, au luat mereu decizii oscilante. De la Bruxelles s-a dat atentionare din februarie sa nu slabim masurile, iar noi ce am facut? S-a mers la Cotroceni si s-a decis politic deschiderea scolilor. In al treilea rand, trebuie sa recunoastem ca avem o populatie indisciplinata.

Traian Băsescu: „Bianca Drăgușanu nu poate fi deranjată cu o amendă. Cluburile de noapte sunt protejate de Poliție și Jandarmerie”

Oamenii merg la schi, petrecerile se tin lant, jandarmii merg doar la manelisti, dar la vreun club din Bucuresti nu am vazut vreo descindere, Bianca Dragusanu nu poate fi deranjata. Sunt protejate, nu stiu de cine, poate chiar protectie politica, dar nu stiu sigur, ca nu ma invart in aceleasi cercuri cu patroni de cluburi. Cert e ca pe cei din cluburile de noapte ii vedem cum beau sticle de sampanie si pe cetatenii care protesteaza ii vedem luati la bastoane.

Traian Băsescu: „Cîţu ar trebui să angajeze un comunicator. Nu merge anunţarea răstită a restricţiilor”

Il vedem pe Vela cum nu-l intereseaza de masuri. In condittiile astea, oamenii zic ca de ce lor sa li se aplice si altora nu. Lockdownul este necesar in momentul de fata, daca vrem sa diminuam numarul mortilor. Aceasta tulpina este mult mai agresiva, a ajuns de trei luni si in Romania, deci singura solutie e lockdown. Pana sa ne vaccinam, trebuie sa stam cuminti acasa, mai ales ca nu avem deocamdata numarul de vaccinuri.

Indraznesc aproape sa spun ca este o binefacere greva de la metrou, pentru ca transportul public este cel mai mare ventilator de raspandire a bolii. Eu am venit de la aeroport si am facut o ora si zece minute pana in Bucuresti. S-a trecut la transportul individual, care este mult mai igienic decat transportul public. Problema e increderea populatiei in deciziile anuntate. Cea mai mare eroare este anuntarea lor rastita. Asa am facut si eu cu scaderea salariilor. Aceasta este cea mai mare greseala in parteneriat cu populatia. Citu ar trebui sa angajeze un comunicator care sa explice, apoi sa prezinte concluziile, comunicarea lor rastita nu merge.”, a spus Traian Băsescu la România TV.

Citeşte şi: Cătălin Drulă a depus plângere la DNA în cazul grevei de la metrou. „Acțiunea ilegală a unui grup mafiot de a lua un oraș ostatic nu poate rămâne fără un răspuns ferm”