Traian Băsescu: Eu i-aş fi cerut lui Ponta un certificat medical. Este un aranjament între premier şi Iohannis

Traian Băsescu crede că între Victor Ponta şi Klaus Iohannis există un aranjament în ceea ce priveşte nominalizarea lui Gabriel Oprea la conducerea Guvernului.

21 iun. 2015, 19:06
Traian Băsescu: Eu i-aş fi cerut lui Ponta un certificat medical. Este un aranjament între premier şi Iohannis

Traian Băsescu consideră neconstituţională solicitarea adresată de Victor Ponta lui preşedintelui Klaus Iohannis de a-l numi ca premier interimar pe Gabriel Oprea, afirmând că în cazul în care premierul se află în incapacitatea de a-şi exercita funcțiile, preşedintele este cel care desemnează un premier interimar.

Citeşte şi Victor Ponta, anunţ IMPORTANT de la Istanbul: Reducem TVA la 19%, nu la 20%, mai devreme de 1 ianuarie

Într-o intervenţie avută duminică seara, la B1 TV, Traian Băsescu a spus: „Victor Ponta este prim-ministru de drept, votat de parlament, nu numit interimar de preşedinte. Preşedintele doar a emis decretul prin care a consfinţit decretul prin care parlamentul l-a decretat. Eu aş fi avut exigenţa să îmi trimită şi un certficat medical pentru că nu e o joacă: sunt bolnav şi anexez următoarele documente.

Citeşte şi Victor Ponta îşi reia activitatea în 28 de zile. Gabriel Oprea va prelua atribuţiile de premier

Şi i-a cerut neconstituțional să-l numească pe Oprea. Art. 107 e clar acolo: spune că în cazul în care premierul e în incapacitatea de a-şi exercita funcţiile, preşedintele desemnează un premier interimar. Faptul că Ponta îşi permite să numească un premier interimar ne arată că suntem în faţa unui aranjament interior. Eu a doua zi semnam decrete. Uitați-vă pe Facebok la John Kerry care şi-a pus poze din spital, cu telefonul şi conducându-şi afacerile departamentului de stat. Este neuzual să spui pe perioada recuperării nu sunt apt petntru exercitarea serviciului, e neuzual„.