Victor Ponta îşi reia activitatea în 28 de zile. Gabriel Oprea va prelua atribuţiile de premier

Premierul Victor Ponta a scris pe pagina sa de Facebook că doctorii au decis să îl externeze duminică, dar este necesar să rămână acolo cel puţin o săptămână pentru a mai merge  la recuperare şi controale zilnice. Totodată, Victor Ponta precizează că timp de 28 de zile nu îşi va putea exercita funcţia, prin urmare îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să îl numească interimar pe Gabriel Oprea.

21 iun. 2015, 11:09

Victor Ponta a anunțat, duminică, pe Facebook, că îi va solicita preşedintelui Klaus Iohannis să-l desemneze pe vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atribuțiile funcţiei de prim-ministru.

„Azi (n.r.duminică) medicii au decis că pot fi externat. Urmează ca în următoarele 7 zile să parcurg zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente şi supraveghere. Ulterior acestor proceduri va trebui ca două săptămâni să fac fizioterapie şi tratamente de recuperare înainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fără sprijinul unor mijloce medicale permanente. În maxim 28 zile îmi pot relua activitatea normală urmând să continui recuperarea timp de 6 luni. Mâine dimineaţă (n.r.luni), voi trimite Preşedintelui României solicitarea ca, în baza art. 107 din Constitutuţie, să-l desemneze pe Vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atributele funcţiei de Prim Ministru (inclusiv conducerea şedintelor de Guvern) în aceasta perioadă. Mulţumesc încă o dată medicilor de aici şi doctorului Ionuţ Codorean pt atenţia şi profesionalismul lor”, a scris premierul Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Victor Ponta va fi EXTERNAT astăzi. Premierul va rămâne în Turcia pentru RECUPERARE

Șeful Executivului a suferit o intervenție chirurgicală la genunchiul stâng într-o clinică din Turcia. Marți, premierul a scris pe Facebook că operația a fost „mult mai complicată decât se anticipa” și și-a exprimat încrederea că „până în decembrie” va putea din nou să facă sport.

„Mulțumesc tuturor celor care în aceste zile au avut un gând bun pentru mine — operația a fost mult mai complicată decât se anticipa dar sunt convins că până în decembrie voi putea face sport din nou. Mulțumiri speciale doctorului Ionuț Codorean, care a fost lângă mine și mi-a dat curaj prin profesionalismul său (evident că am totală încredere în medicii romani — aici însă am ceva ce era imposibil acasă — LINIȘTE și ODIHNĂ)!”, a scris Ponta pe rețeaua de socializare.

El a dat asigurări că se va întoarce „mai sănătos și mai puternic”. „Vreau să-i asigur și pe cei care „se bucură” de necazul meu că mă voi întoarce mai sănătos și mai puternic!”.

Victor Ponta are nevoie de o lună pentru recuperare. Ce spune medicul care l-a operat în Turcia