Traian Băsescu, europarlamentar: „Dirijorul jocului politic este acum PSD”

Traian Băsescu a intrat în direct prin telefon la #RomâniaTV#, pentru a discuta principalele mişcări de pe scena politică, după ce Iohannis a anunţat depunerea mandatului de premier desemnat de către Ludovic Orban.

RomaniaTV.net
25 feb. 2020, 17:05
Traian Băsescu, europarlamentar: „Dirijorul jocului politic este acum PSD”

Preşedintele Klauss Iohannis a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, susţinute marţi la Cotroceni, că premierul desemnat Ludovic Orban şi-a depus mandatul, iar de miercuri va invita din nou partidele la consultări, pentru numirea unui nou premier.

Întrebat dacă este posibil ca noua desemnare ar putea fi tot Orban sau trebuie venit cu o nouă nominalizare, Traian Băsescu a fost tranşant.

„In mod categoric va trebui o alta solutie, dar Ludovic Orban a facut un gest corect, pentru a deschide negocierile, pentru a da presedintelui posibilitatea sa redeschida consultarile. In sfarsit s-a aflat ca e greu sa guvernezi cu 20%. Imprumutam bani multi si la Bruxelles se dicuta exercitiu financiar 2021 2027”, a declarat Basescu.

Fostul preşedinte s-a referit şi la posibilitatea ca preşedintele şi PNL să se retragă din lupta pentru alegeri anticipate.

„N-ar fi cea mai rea idee, sa paraseasca acest camp de lupta inutil, alegerile anticipate. In Romania doar daca ai majoritate poti sa le creezi”, a punctat europarlamentarul PMP.

Traian Băsescu vede ca necesară cooptarea la guvernare a USR-ului, cel puţin, pentru a putea incepe formarea unei majorităţi solide.

„Adunati voturile din parlament si veti vedea ca daca ne punem problema de guvern politic, nu exista alta solutie solida (nr. decat cooptarea USR)”, a afirmat Băsescu.

Fostul preşedinte a criticat şi strategia politică a PNL.

„Este o infrângere politica generata de superficialitate, nu poti sa nu gandesti toti pasii, sa nu analizezi toate variantele. Nu au avut in vedere varianta ca PSD isi recupereaza jocul politic, dupa ce a fost investit guvernul Orban. Dirijorul jocului politic e acum PSD”, a conchis Băsescu.