Traian Băsescu explică rezultatul alegerilor. „Măsurile incorecte și fără logică au fost taxate”

Traian Băsescu susţine că măsurile "incorecte şi uneori fără logică" şi modul în care a fost gestionată problema pelerinajelor s-au reflectat în rezultatul alegerilor parlamentare 2020. De asemenea, fostul preşedinte consideră demisia lui Ludovic Orban drept "prematură".

07 dec. 2020, 23:37
Traian Băsescu explică rezultatul alegerilor. „Măsurile incorecte și fără logică au fost taxate”

Traian Băsescu explică rezultatul alegerilor parlamentare 2020 şi îşi pune speranţa că PMP va face parte din noul Legislativ.

„Cert este că până în ultima clipă, până la anunțarea rezultatului final, noi sperăm, avem obligația și dreptul să sperăm”, a declarat Traian Băsescu, la Digi24, conform Mediafax.

Citeşte şi: Rezultate alegeri parlamentare 2020. Cine sunt câştigătorii în fiecare judeţ. Noua HARTĂ politică

Cât despre şansele ca PMP să intre în Parlament şi să facă parte din coaliţia de centru dreapta, fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că există această „probabilitate”, însă există riscul ca USR PLUS să ceară excluderea PMP dintr-o eventuală coaliţie guvernamentală.

Traian Băsescu explică rezultatul alegerilor şi demisia lui Ludovic Orban

Referitor la demisia lui Ludovic Orban, Traian Băsescu spune că acest lucru „lasă cale liberă oricărei negocieri”.

„Probabil că în interiorul dorinței de a se realiza o majoritate de dreapta, președintele Iohannis și PNL au luat decizia de a crea acest câmp de negociere prin abandonul prematur, zic eu, al premierului Ludovic Orban”, a afirmat Traian Băsescu.

Fostul preşedintele consideră demisia lui Orban drept prematură deoarece, până la formarea unui nou Guvern, urmează mai multe săptămâni în care criza sanitară trebuie gestionată, lucru care nu este uşor pentru un Executiv interimar.

Citeşte şi: Ludovic Orban își dă demisia din funcția de premier: Am încercat să-mi fac datoria

Traian Băsescu explică rezultatul alegerilor şi participarea redusă

De asemenea, Băsescu pune participarea scăzută la alegerile parlamentare pe seama pandemiei.

„Pandemia și teama de contaminare. De asemenea, nu cred că a existat o polarizare care să incite la participare. Polarizarea a fost mult mai slabă decât la locale, cele două mari partide nu au reușit să mai polarizeze interesul atât de puternic precum la locale”, a afirmat fostul preşedinte.

Cât despre faptul că PSD este prima opţiune a electoratului, Traian Băsescu a afirmat că autoritățile la putere „au gestionat foarte prost pandemia” și au fost „opaci” în explicații.

„Spre exemplu, de ce ții transportul public în funcțiune de la 5:00 dimineața până la 23:00 noaptea? De ce ții trei trenuri de lung parcurs pe fiecare direcție în loc să ții unul singur? De ce nu trimiți funcționarii să lucreze de acasă? Ei au deschis războiul cu piețele exact când micul producător își vindea recolta”, a menţionat Băsescu, potrivit sursei citate.