Băsescu: Familiile din poliţie sunt o tradiţie, nu trebuie afectate de restructurare VIDEO

"Familia în poliţie este o tradiţie care trebuie respectată, nicidecum afectată de restructurare", aceasta este declaraţia surprinzătoare a preşedintelui Traian Băsescu referitoare la pilele din Ministerul de Interne.

RomaniaTV.net
15 dec. 2011, 21:27
Băsescu: Familiile din poliţie sunt o tradiţie, nu trebuie afectate de restructurare VIDEO

Şeful statului a spus la finalul şedinţei CSAT că ministrul Igaş l-a convins că presa nu avea dreptate în pivinţa restructurările din poliţie, care au protejat rudele.

„Ministrul Igaş m-a convins că presa nu avea dreptate atunci când spunea că s-au menţinut familiile în poliţie. Dacă fiica unui poliţist a făcut Academia de Poliţie, nu poţi să o dai afară pentru că urmează tradiţia familiei”, a spus Traian Băsescu.

Cu toate acestea, acum câteva luni, ministrul de Interne se plângea că poliţia este plină de nepotisme. „Cât există o portiţă laterală, să nu-i spun o portiţă prin spate, pe unde pot intra fel şi fel de oameni şi fel şi fel de nepoţi sau nepoate, categoric cei care pot uza de acest lucru au făcut-o pe parcursul anilor. Dacă în ultimii 13 ani au intrat aproape 29.000 de oameni pregătiţi în şcolile noastre şi 63.500 au intrat din sursă externă, cred că un număr undeva către jumătea acestei cifre reprezintă oamenii care au beneficiat de un anumit sprijin”, a spus Traian Igaş.