Schimb dur de replici între Traian Băsescu şi Gabriela Firea, la România Tv

Schimb dur de replici între Traian Băsescu, candidat la Primăria Capitalei din partea PMP, şi Gabriela Firea, actualul primar general al Capitalei, la România TV. Fostul preşedinte a acuzat-o pe Firea de corupţie şi de faptul că nu a ştiut să gestioneze anumite probleme esenţiale pentru bucureşteni.

RomaniaTV.net
17 sept. 2020, 19:57
Schimb dur de replici între Traian Băsescu şi Gabriela Firea, la România Tv

„Doamna Firea e de 10 ori mai coruptă decât acest Nicuşor Dan. A dat câteva zeci de milioane pentru publicitate. Voi credeţi că eu vorbesc degeaba?

A venit doamna Firea şi ne-a arătat cum cumpără echipamente pentru spitale, cum le face tuturor analize COVID, cum îi tratează pe toţi. Doamna Firea trebuie să ştie că primul lucru ca să fii sănătos e să te speli şi jumătate din Bucureşti nu a avut apă caldă vara asta, ba un sector, ba altul. Reţineţi, doamna Firea, sunteţi coruptă până în măduva oaselor. Nu îi mai daţi lecţii lui Nicuşor”, a spus Băsescu la România TV.

Candidatul susţinut de PMP la Primăria Capitalei i-a cerut explicaţii Gabrielei Firea şi pentru mirosul neplăcut pe care sunt nevoiţi să-l suporte locuitorii Bucureştiului.

Reacţia Gabrielei Firea la atacurile lansate de Băsescu

„Dacă domnul Băsescu nu are alte argumente, decât jignirile, înseamnă că nu putem purta un dialog. Eu credeam că ne putem vedea la dezbatere săptămâna viitoare să ne spunem proiectele pe care le avem în vedere pentru Bucureşti şi ce am făcut în continure, dar daca va veni să mă jignească înseamnă că nu putem purta un dialog civilizat.

-A afirmat că „în Bucureşti pute”. Îl întreb pe domnul preşedinte de ce nu face niciun fel de întâmpinare şi de ce nu a făcut nici ca preşedinte, nici ca europarlamentar. Ar fi putut afla că gropile de gunoi sunt autorizate, deci au autorizaţii integrate de mediu din partea Ministerului Mediului. Haideţi să-l întrebăm pe ministrul Mediului, Costel Alexe, de ce menţine autorizaţiile la gropile de gunoi, acolo unde Băsescu şi cetăţenii afectaţi afirmă că „pute”. Eu am făcut multe demersuri în aceşti ani şi m-am lovit de un blocaj, spunându-mi-se că la orele la care se fac verificările de către garda de mediu nu miroase atât de tare şi că acel miros nu afectează populaţia”, a spus Firea.