Traian Băsescu: „Guvernul Orban este depăşit. Este penibil să vorbeşti de măsuri graduale în plină criză”

Traian Băsescu a comentat, la Digi24, situația din țară privind epidemia de coronavirus și măsurile luate de Guvernul Ludovic Orban.

RomaniaTV.net
27 mart. 2020, 19:39
Traian Băsescu: „Guvernul Orban este depăşit. Este penibil să vorbeşti de măsuri graduale în plină criză”

CORONAVIRUS. „Este târziu tot ce face guvernul. De două luni vorbesc de carantinarea celor de afară. Azi aflăm că lipsesc echipamentele în țară. Suntem la stadiul în care depindem de ceea ce facem. Statul este depășit și în urma evenimentelor. Măsurile sunt întârziate. Este penibil să vorbești în situație de epidemie de măsuri graduale.

Vreau să spun populației că cea mai sigură modalitate de a se apăra de virus este izolarea. Pentru a se ajuta pe el și pentru a-i ajuta pe cei din jur. Criza va dura mult, în iunie ar putea fi pe panta descrescătoare.

România s-ar putea confrunta cu deficienţe majore în lupta cu coronavirusul. Spitalele dispun de doar 1.361 ventilatoare mecanice

Măsurile încă sunt slabe. Cu ce nu sunt de acord, cu faptul că din banii europenei au anunțat că vor plăti șomajul tehnic. Avem de restituit 491 de milioane de euro din banii necheltuiți anul trecut”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul președinte Traian Băsescu spune că dacă ar fi fost primar general, ar fi acționat exact ca Gabriela Firea. „Dacă aș fi fost primar general și cineva îmi dădea ideea asta – a testării bucureștenilor pentru COVID-19-, fiți sigur că o aplicam. Sunt convins că se va eșantiona destul de bine testatea, sunt convins că va fi în categoriile de vârstă vulnerabilă, dar și că va da elementele pentru un studiu important în ceea ce privește acest virus nenorocit. Credeți-mă, sunt departe de a fi un simpatizant, dar îmi place că a avut curaj să abordeze o problemă delicată, pentru că nimeni nu vrea să știe cum stăm.” a spus Traian Băsescu, la Digi24.