Traian Băsescu, în timpul audierilor: Nu recunosc acuzaţiile care mi se aduc

Fostul preşedinte Traian Basescu a declarat în timpul audierilor că nu recunoaşte acuzaţiile care i se aduc în dosarul de şantaj intentat de Gabriela Firea, potrivit jurnalistului Radu Tudor.

24 mart. 2015, 19:33
Traian Băsescu, în timpul audierilor: Nu recunosc acuzaţiile care mi se aduc

„Nu recunosc acuzaţiile ce mi se aduc. Tot ce am spus are caracterul unei declaraţii politice. Nu am făcut o ameninţare”, ar fi spus Traian Basescu procurorilor, potrivit unor surse judiciare citate de Radu Tudor pe blogul personal.

Citeşte şi: TRAIAN BĂSESCU, audiat mai bine de două ore la Parchet: „Mie nu mi-e frică de lege” VIDEO

Jurnalistul a amintit şi declaraţiile pe care le-a făcut Traian Băsescu la ieşirea de la audieri.

“Defensiv şi speriat, Băsescu a declarat la ieşirea de la Parchet: «Am dat o declaraţie completă pentru a clarifica lucrurile. Tot ce este necesar am declarat»”.

Traian Băsescu a ajuns, marţi, pentru a doua oară în faţa procurorilor, în dosarul în care este urmărit penal pentru şantaj. Fostul preşedinte a fost audiat, la Parchet, mai bine de două ore. La plecare, Băsescu a spus că a dat „o declaraţie completă” şi a arătat că lui nu îi este „frică de lege”.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat în trecut că acuzaţia pe care i-o aduc procurorii de şantaj la adresa senatorului PSD Gabriela Firea este fără fundament. Băsescu a dat drept exemplu de ameninţare veritabilă faptul că lideri ai PSD au declarat în repetate rânduri că va ajunge la închisoare după ce-şi va încheia mandatul de preşedinte al României.

Declaraţia suna în felul următor:

Doamna cunoscătoare, doamna căsătorită cu tot cu un comandant, cu primarul de la Voluntari. Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întamplă pe moşia soţului, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă dacă nu e atentă, înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a declarat Traian Băsescu.

 
Potrivit jurnalistului Radu Tudor, „această declaraţie ameninţătoare a fost făcută de Băsescu în contextul în care senatorul Gabriela Firea era purtător de cuvânt al Comisiei pentru anchetarea modului de achiziţie al terenului de 300 de hectare de la Nana al familiei Băsescu.”

Plângerea penală a Gabrielei Firea ce a determinat începerea urmăririi penale împotriva sa este considerată însă de către Traian Băsescu drept o reacţie disproporţionată faţă de ce a trebuit el să îndure în cel de-al doilea mandat al său.