Traian Băsescu, circ în Parlament: „Am dreptul să mai candidez o dată. Va fi vai de voi!”

A fost circ în ședința comună a Senatului și Camerei Deputaților României din 11 mai 2017, cu ocazia votului pentru înființarea comisiei de anchetă a alegerilor din 2009.

RomaniaTV.net
11 mai 2017, 10:19
Traian Băsescu, circ în Parlament: „Am dreptul să mai candidez o dată. Va fi vai de voi!”

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a votat, joi, proiectul de hotărâre pentru constituirea Comisiei speciale de anchetă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009 şi de rezultatul scrutinului prezidenţial.

„Vreau să vă atenționez că dacă în urma acestui raport, îl declarați oficial pe Mircea Geoană președinte, am dreptul să mai candidez o dată. Și va fi vai de voi!”, a zis Traian Băsescu.

„Vă propun ca această comisie să socotească voturile după procesele verbale care se află deja arhivate. Buletinele de vot nu mai pot fi renumărate pentru că înțeleg că nu mai există. Dar aveți obligația, dacă vreți să fiți cinstiți, să începeți cu reevaluarea proceselor verbale din secțiile de votare. În plus, dacă se poate, să nu ajungeți la concluzia că Mircea Geoană este astăzi președinte. Vă rog frumos! L-ați pune într-o situație stânjenitoare pe domnul Iohannis care ar trebui să plece la Sibiu până își face ăsta mandatul”, a mai zis fostul președinte.

Componenţa comisiei va fi următoarea:

PSD-preşedinte Mihai Fifor, Adrian Ţuţuianu, Dorel Căprar, Mihai Weber, Adrian Pleşoianu, Oana Florea, Eugen Nicolicea;

PNL: Cezar Preda, Vasile Varga, Daniel Fenechiu;

USR: Mihai Goţiu, Eduard Dircă;

ALDE: Steluţa Cătăniciu;

PMP: Robert Turcescu;

UDMR: Antal Istvan.

Proiectul de hotărâre a fost votat cu 241 de voturi „pentru” şi 86 de voturi „împotrivă”.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, deşi a declarat public că vrea să prezideze această comisie, nu face parte din acest for nici în calitate de membru.