Traian Băsescu, internat. Fostul președinte are nevoie de mască de oxigen: ”Ne-a luat și pe noi prin surprindere această evoluție”

Fostul președinte Traian Băsescu a fost internat în spital, vineri seară, la secția Boli Infecțioase, după ce medicii au stabilit că suferă de viroză pulmonară.

29 ian. 2024, 12:05
Traian Băsescu, internat. Fostul președinte are nevoie de mască de oxigen: ”Ne-a luat și pe noi prin surprindere această evoluție”

Aflat în Spitalul Militar din București încă de vineri seară, unde a fost internat în secția de Boli Infecțioase, fostul președinte al României, europarlamentarul Traian Băsescu, se simte mai bine.

Medicii l-au diagnosticat cu gripă de tip A. Cu toate că surse apropitate fostului președinte spun că, duminică, acesta s-a simțit mai bine, el are plămânii afectați, vorbește cu dificultate și are nevoie de mască de oxigen.

Traian Băsescu acuză o stare de oboseală și vorbește cu dificultate.

„Ne-a luat și pe noi prin surprindere această evoluție și l-am contactat, i-am transmis că suntem cu gândurile alături de domnia sa. Îi urăm multă sănătate”, a declarat europarlamentarul PMP Eugen Tomac.

Potrivit apropiaților, Traian Băsescu suferă și de ateroscleroză și hipertensiune.

Citește și: Mircea Diaconu: „Candidatura la prezidențiale a fost ca un accident!”. Cum a dat handbalul pe teatru şi de ce „s-a sinucis” din dragoste

Nu este însă prima dată când fostul președinte se confruntă cu probleme de sănătate. În luna martie 2022, Traian Băsescu a ajuns la spital, la Bruxelles, după ce a suferit mai multe complicații medicale. La câteva zile, soția sa, Maria Băsescu, a anunțat că acesta a fost externat.

În septembrie 2007, Băsescu a fost operat la nivelul glandei tiroide. Intervenţia a fost una de rutină , fostul președinte fiind operat de o echipă de medici români la Spitalul Militar Central din Bucureşti. Intervenţia a durat o oră şi 45 de minute, iar examenul histopatologic a confirmat că a fost vorba de o leziune tiroidiană benignă.

În mai 2006, Traian Băsescu a suferit o intervenție chirurgicală de hernie de disc. Deși trebuie să fie operat în România, fostul președinte  nu s-a lăsat pe mâna medicilor romani. Intervenția chirurgicală urma să aibă loc la Spitalul Universitar de Urgență București, însă, cu puțin timp înainte, s-a luat decizia ca Traian Băsescu să fie transferat la Viena.

Citește și: Sondaj INSCOP: 65,5% dintre respondenţi critică infiltrarea politicienilor în protestul transportatorilor şi fermierilor