Traian Băsescu întreţine artificial tensiunile Budapesta-Bucureşti şi devine noul Vadim Tudor

Tensiunile Budapesta - București sunt întreținute special și artificial de Traian Băsescu și Viktor Orban, se arată într-un comentariu Obiectiv.info, în care concluzia finală este că preşedintele tinde să devină un nou Corneliu Vadim Tudor.

RomaniaTV.net
16 aug. 2013, 12:17
Traian Băsescu întreţine artificial tensiunile Budapesta-Bucureşti şi devine noul Vadim Tudor

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Ungariei, Viktor Orban, au o înţelegere ascunsă, scrie Obiectiv.info, analizând ultimele evoluţii din relaţia Bucureşti – Budapesta şi convocarea ambasadorului român la Budapesta de Ministerul de Externe maghiar.

Peşedintele Traian Băsescu şi premierul Ungariei, Viktor Orban, continuă să se înţeleagă foarte bine şi îşi fac servicii în scop electoral, lucru „confirmat” de convocarea ambasadorului român la MAE ungar, notează sursa citată.

Această interpretare vine pe fondul faptului că „Orban se află în plină campanie electorală, iar tema naționalistă i se potrivește ca o mănușă pentru atragerea de voturi”, se arată în analiza obiectiv.info. „Traian Băsescu, la rândul său, a declanșat de câteva săptămâni o campanie electorală virulentă prin care urmărește să promoveze noul partid prezidențial a cărui lansare oficială a fost anunțată de Elena Udrea, Partidul Mișcarea Populară”, scrie editorialistul Obiectiv.info, Simona Bran, apreciind că atât în cazul lui Băsescu, cât şi în cel al lui Orban, tema naţionalistă poate fi un rezervor de voturi.

„Traian Băsescu, în special, și-a pierdut credibilitatea și nu prea mai are ce subiect să atace. Dacă vorbește despre privatizări, nu poate ignora jaful făcut de miniștri PDL în companiile statului. Dacă vorbește de autostrăzi, nu poate ignora faptul că miniștrii din camarila sa personală au blocat fondurile europene, prin acordarea de contracte unor afaceriști aflați astăzi în arest tocmai din cauza ilegalităților comise. Despre subiecte sociale sau economice nici nu mai poate fi vorba în condițiile în care regimul Băsescu a pus România pe butuci. Și atunci mai rămâne tema naționalistă prin care Traian Băsescu devine noul Vadim Tudor, rejectat din politică de propriul partid”, se arată în comentariul Obiectiv.info.

Citeşte comentariul complet pe Obiectiv.info