Băsescu, invitat în Parlament la învestirea Guvernului. Ponta: „Nu ştiu ce mare breaking news e”

Preşedintele Traian Băsescu a fost invitat să participe vineri la şedinţa comună a Parlamentului, în care se va acorda votul de învestitură pentru Guvernul Victor Ponta II, informează România TV.

RomaniaTV.net
20 dec. 2012, 11:48
Băsescu, invitat în Parlament la învestirea Guvernului. Ponta: „Nu ştiu ce mare breaking news e”

Informaţia a fost confirmată de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Este normal, doar în ultimii 8 ani această procedură nu a fost respectată. Întotdeauna, la învestirea unui guvern sunt invitaţi preşedintele României, preşedintele Curţii Constituţionale, preşedintele Curţii de Conturi, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române ş.a.„, a declarat Zgonea.

Acesta a arătat că invitaţia adresată preşedintelui Băsescu a fost una scrisă, semnată de către ambii preşedinţi ai Camerelor.

Nu e obligatoriu să vină, însă eu respect protocolul. Până în 2004, această procedură a fost respectată. Este o procedură unică, cea mai frumoasă procedură. Ce sunteţi aşa şocaţi?„, le-a spus Zgonea jurnaliştilor.

Şi premierul desemnat Victor Ponta crede că este un demers procedural firesc al preşedinţilor Parlamentului, Valeriu Zgonea şi Crin Antonescu.

„Nu ştiu ce mare breaking news e că se respectă protocolul. E foarte bine că se respectă instituţiile statului între ele. Aici nu e vorba de persoană, ci de instituţii”, a spus Ponta.

Vicepremierul desemnat Liviu Dragnea crede că prezenţa sau absenţa lui Băsescu la învestirea guvernului Ponta nu reprezintă un indiciu capacităţii de coabitare dintre preşedinte şi premier. „Buna colaborare nu ţine neapărat de prezenţa domnului Băsescu: poate să vină şi să nu ne înţelegem sau să nu vină şi să ne înţelegem. Coabitarea ţine mai degrabă de înţelepciunea şi echilibrul fiecărei părţi”, a spus Dragnea.