Traian Băsescu, ironii la adresa lui Iohannis: „Daţi-i repede salariu mare!”

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat, marţi, ironic, decizia de majorare a salariilor demnitarilor, inclusiv pentru preşedintele României, spunând ironic: "Dacă asta îl salvează pe dl preşedinte Iohannis de corupţie, daţi-i repede salariu mare!"

21 iul. 2015, 10:33
Traian Băsescu, ironii la adresa lui Iohannis: „Daţi-i repede salariu mare!”

Traian Băsescu a declarat, marţi, că preşedintele Iohannis ar fi trebuit să consulte Guvernul înainte să respingă Codul Fiscal. 

Avem şansa, pe această teorie a creşterii economice prin consum, să ajungem în 2-3 ani la situaţia din 2009-2010. Marea problemă aici este că, înainte de a respinge acest Cod Fiscal, preşedintele trebuia să cheme Guvernul. Are articolul constituţional prin care cheamă Guvernul pentru consultări. (…) O respingere fără o consultare cu Guvenrul… Poate nişte calcule există„, a spus Băsescu. 

În ceea ce priveşte majorarea salariilor demnitarilor, Băsescu a arătat că nu are datele necesare pentru a se pronunţa pe acest subiect.

CITEŞTE ŞI Băsescu, ATAC la Iohannis: A abdicat fără să fie rege. Românii, „puţin vânduţi” pentru liniştea preşedintelui

Întrebat dacă salariul preşedintelui ar trebui să crească, Băsescu a spus ironic: „Dacă asta îl salvează pe dl Iohannis de corupţie, dati-i repede salariu mare”.

Referitor la decizia şefului statului de a promulga legea alegerilor parlamentare, Băsescu a reluat criticile la adresa lui Iohannis.

„Este cea mai mare eroare politică făcută de un preşedinte în ultimii 11 ani. (…) Se poate sesiza populaţia, dar aici trebuie să vrea şi partidele. Dar partidele asta îşi doresc: o lege care incalca Constituţia. (…) Poporul poate face o petiţie. Sunt convins că politicienii vor fi sancţionati pentru acest lucru la alegerile viitoare”, a precizat Băsescu.