Traian Băsescu îşi anunţă revenirea în viaţa publică: N-am aspiraţii să devin preşedinte, premier, dar NU TAC

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a spus că va reveni în viaţa publică, chiar dacă nu mai are dorinţa de a mai ocupa vreo funcţie înaltă în stat. Într-un interviu acordat TVR 1, Băsescu a spus că va pune capăt retragerii sale din viaţa publică drept urmare a atacurilor la care a fost supus chiar şi după încheierea celui de-al doilea mandat de preşedinte.

16 feb. 2015, 20:59
Traian Băsescu îşi anunţă revenirea în viaţa publică: N-am aspiraţii să devin preşedinte, premier, dar NU TAC

Aproximativ două luni am tăcut. Văd însă că spaţiul public nu mă lasă în pace. S-a pornit o campanie furibundă împotriva mandatului meu şi mă văd nevoit să revin în viaţa publică. Nu mai am aspiraţii să fiu preşedinte, prim-ministru, dar nu tac„, a avertizat Traian Băsescu.

Acesta nu şi-a ascuns intenţia de a rămâne aproape de PMP, chiar dacă va rămâne în afara partidului. „Mă uit la Eugen Tomac (preşedintele PMP – n. red.), încep investiţiile în el. A rămas alături de mine până în ultima zi de mandat, el şi alţi 5-6 parlamentari câţi mai are PMP. Le voi fi recunoscător„, a spus fostul şef al statului.

Traian Băsescu a fost prezent, pe 8 februarie, la Congresul PMP, organizat la Palatul Parlamentului. Fostul şef al statului a luat prin surprindere prin venirea sa, în condiţiile în care cei din partid dădeau ca sigur că acesta nu va participa. Într-un discurs extrem de lung, de aproape o oră, Băsescu a vorbit despre mandatul său, despre justiţie şi corupţie, despre PMP şi Elena Udrea, despre politicieni şi presă.

Traian Băsescu a fost întâmpinat cu aplauze în sala de la Palatul Parlamentului în care se desfăşoară Congresul PMP. Delegaţii la Congres i-au scandat îndelung numele.

Fostul preşedinte a susţinut un discurs lung în faţa delegaţilor la Congres, în care le-a spus că a decis să revină în viaţa publică, fiind obligat de criticile din ultima vreme să iasă pentru a-şi apăra mandatul.

Băsescu le-a transmis PMP-iştilor că vrea să le fie „partener” şi i-a mulţumit public preşedintelui autosuspendat al partidului, Elena Udrea, precizând că apreciază „delicateţea” acesteia de a nu fi prezentă la eveniment.

Fostul şef al statului a acuzat „furibunda demolare a ceea ce s-a întâmplat din 2004 până în 2014”, criticând atât politicieni, dar şi o parte a presei.

Totodată, Băsescu l-a criticat şi pe Klaus Iohannis, spunând că Pactul pentru Apărare, semnat la Cotroceni, e „o chestiune ridicolă”.

În timpul discursului, Băsescu a fost aplaudat şi ovaţionat de delegaţi.


loading...