Traian Băsescu, la mănăstire: Orice creştin are nevoie de iertare

Preşedintele suspendat Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au participat, duminică, la slujba de la Mănăstirea din Pasul Prislop, el spunând că a fost impresionat, în 2009, de cuvintele stareţului de acolo: "Orice creştin are nevoie de o rugăciune" şi adăugând "Orice creştin are nevoie de iertare".

RomaniaTV.net
19 aug. 2012, 11:59
Traian Băsescu, la mănăstire: Orice creştin are nevoie de iertare

Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au participat, duminică, la o slujbă specială oficiată la Mănăstirea de la Prislop, în judeţul Maramureş, unde au fost prezente aproximativ 1.500 de persoane, la prima parte a slujbei asistând şi Prinţul Paul şi Prinţesa Lia, aflaţi pentru prima dată la această mănăstire.

La un moment dat, în timpul slujbei, când corul interpreta un cântec în care era vorba despre mame, Maria Băsescu a plâns, ea spunând ulterior că şi-a amintit de mama sa. După slujbă, a fost oficiat un parastas în memoria soldaţilor necunoscuţi îngropaţi în cimitirul din curtea mănăstirii.

În curtea mănăstirii, preşedintele suspendat a fost asaltat de oameni, care voiau să facă fotografii cu el.

Un bărbat de 34 de ani din Borşa, care a venit cu familia, dar care este stabilit în Italia de peste zece ani, i-a cerut lui Traian Băsescu să facă ceva pentru comunităţile de români din afara ţării, să trimită dascăli sau să deschidă şcoli, astfel încât copiii care trăiesc acolo să nu-şi uite limba şi istoria. Băsescu i-a spus că există un astfel de program, dar bărbatul a replicat că nu este suficient.

Preşedintele suspendat nu a făcut declaraţii politice, singurul său discurs rostit după parastas făcând referire la sentimentele sale faţă de maramureşeni şi la faptul că este impresionat de modul în care localnicii îşi cinstesc eroii.

Ulterior, Traian Băsescu şi soţia sa au mers în corpul de clădire unde locuiesc monahii, pentru a lua masa şi a discuta.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, şi soţia sa, Maria, s-au aflat, de joi seară, într-o vizită în judeţele Covasna şi Harghita.