Traian Băsescu: La numirea lui Kovesi nu a fost nicio examinare de dosar. A fost propunere de la Ponta şi numire de la mine

Fostul preşedinte Traian Băsescu a criticat actualele dezbateri din justiţiei privind dosarul cu care Augustin Lazăr a candidat pentru a fi numit în funcţia de procuror general, dosar despre care Tudorel Toader spune că ar fi fost incomplet.

01 nov. 2018, 13:12
Traian Băsescu: La numirea lui Kovesi nu a fost nicio examinare de dosar.  A fost propunere de la Ponta şi numire de la mine

Fostul preşedinte a arătat că în momentul numirii lui Kovesi în fruntea DNA în 2013 nu s-a ţinut cont de niciun dosar de candidatură, ci a fost vorba doar de o propunere de la Victor Ponta, pe atunci premier şi ministrul interimar la Justiţie, şi numire din partea lui.

„Văd argumentul ăsta stupid cu dosarul care a fost incomplent. În ce lege scrie cum e dosarul? În legea 303 scrie foarte clar că ministrul Justiţiei propune, CSM dă un aviz consultativ şi preşedintele aprobă. Că pe etajele inferioare se crează tot felul de proceduri, vreau să vă spun că în dosarul lui Kovesi nu a exista la numirea la DNA niciun dosar special, pur şi simplu a fost propunere de la Ponta şi numire de la mine. Nu a fost nicio examinare de dosar. Legea 303 spune ministrul propune, preşedintele dispune, cam ăsta e mersul”, a afirmat Traian Băsescu în direct pentru B1TV. 

Traian Băsescu, critici dure la adresa lui Toader: „Domnule profesor, e groasă omule. Ai încurcat Lazării”