Traian Băsescu, lovitură în instanţă după decizia de colaborator al Securităţii

Victorie pentru Traian Băsescu în instanță după șirul de umilințe. Fostul președinte a câștigat procesul cu rezerviștii. În același timp, fostul președinte își caută în continuare locuință pentru că trebuie să elibereze vila de protocol în câteva săptămâni.

07 apr. 2022, 10:34
Traian Băsescu, lovitură în instanţă după decizia de colaborator al Securităţii

Traian Băsescu, lovitură în instanţă după decizia de colaborator al Securităţii. Fostul preşedinte al României a câştigat procesul pe care Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate i l-a intentat în 2020.

Conflictul dintre Traian Băsescu și rezerviști a pornit de la dezbaterea privind retragerea pensiilor speciale pentru cadrele militare care nu mai sunt în activitate. Băsescu a comparat acordarea unor drepturi speciale pentru militari cu un furt.

”În general, suntem împotriva pensiilor speciale, care sunt un furt. Indiferent cine are pensii speciale fură bani. Nu sunt pensii rezultate din contribuție. Sigur, îi vedem la televizor, ne povestesc cum sunt ei cu arma la picior, dorm cu pușca în pat si de asta trebuie să aibă pensii speciale, uitând să ne spună că marea lor contribuție la securitatea României a fost ca erau la munci agricole înainte de Revoluție, strângeau porumb prin Insula Mare a Brăilei și deodată și-au dat seama că le trebuie pensii speciale”, a spus Traian Băsescu în 2018.

Citeşte şi: EXCLUSIV Marcel Ciolacu, despre felul în care au reacţionat românii după ce s-a aflat că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea: „E bine totuși că am scăpat de împușcat”

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate l-a reclamat CNCD, solicitând ”obligarea pârâtului Băsescu Traian la înlăturarea consecințelor faptelor de discriminare, prin prezentarea de scuze publice și sancționarea pecuniară a acestuia, conform Art. 1349, Alin. 2 c. civil cu suma de 1 leu”.

Citeşte şi: Mircea Dinescu, dezvăluiri despre dosarul lui Traian Băsescu de la CNSAS: „Nu avea nimic. E ca şi cum nu ar fi existat după Şcoala de Marină”

După circa doi ani CNCD a răspuns că declarația fostului șef de stat nu poate fi taxată, fiind permisă de libertatea de exprimare.