Traian Băsescu, mesaj pentru evrei, cu ocazia sărbătorii Purim, însă nimic despre Ziua Maghiarilor

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, sâmbătă, un mesaj comunităţii evreieşti din România, care celebrează sărbătoarea Purim, însă nu a adresat niciun cuvânt despre Ziua Maghiarilor, sărbătorită de etnicii din România prin marşuri în 15 localităţi din ţară.

15 mart. 2014, 16:56
Traian Băsescu, mesaj pentru evrei, cu ocazia sărbătorii Purim, însă nimic despre Ziua Maghiarilor

„Am deosebita bucurie de a transmite gândurile mele cele mai bune tuturor membrilor comunităţilor evreieşti din România și de pretutindeni cu prilejul Purimului, sărbătoare care, de fiecare dată, ne oferă prilejul de a reflecta, de fiecare dată, la importanța comuniunii și a dialogului fratern, în spiritul păcii și al încrederii în forța binelui. Fie ca imaginea luminoasă a împărătesei Estera și forța purității și a credinței care îi definesc personalitatea în spiritualitatea poporului evreu să vă aducă multă bucurie și prosperitate pentru întreaga dumneavoastră comunitate. Hag Purim Sameah!”, spune mesajul adresat de Traian Băsescu comunităţii evreieşti din ţara noastră.

Şeful statului a ignorat, însă, faptul că etnicii maghiari au sărbătorit, tot sâmbătă, Ziua Ungariei, prin manifestaţii organizate în 15 localităţi din ţară, una dintre ele, cea de la Târgu Secuiesc, fiind onorată chiar de vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt.