Traian Băsescu: N-am să uit niciodată că cel care m-a anunţat că fratele meu va fi arestat a fost Coldea, şi nu Kovesi

Traian Băsescu consideră că refuzul instanţei de a-l elibera condiţionat pe fratele său este rezultatul presiunilor făcute de DNA şi SRI asupra judecătorilor. El a făcut şi o dezvăluire interesantă: a spus că a aflat de la Florian Coldea, adjunctul directorului SRI, că fratele său va fi arestat.

02 nov. 2016, 12:57
Traian Băsescu: N-am să uit niciodată că cel care m-a anunţat că fratele meu va fi arestat a fost Coldea, şi nu Kovesi

Traian Băsescu a intervenit telefonic la România TV şi a întărit mesajul postat pe Facebook: cel care l-a anunţat că fratele său va fi arestat a fost Florian Coldea, adjunctul SRI, şi nu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Nu m-a sunat cu cinci minute înainte. Din bun simţ putea să mă sune să mă anunţe „peste 5 minute îţi vom aresta fratele”, a spus Traian Băsescu la România TV.

Traian Băsescu consideră că refuzul instanţei de a-l elibera condiţionat pe fratele său este rezultatul presiunilor făcute de DNA şi SRI asupra judecătorilor. 

„Koveși și Coldea, deschideți șampania ! Ați reușit! Mircea Băsescu rămâne în închisoare.

Ca om care a depășit vârsta de 60 ani, fratele meu, condamnatul Mircea Băsescu nu a fost eliberat condiționat după ce a efectuat o terime din pedeapsă. Avea dreptul să fie eliberat. Ați considerat voi că nu s-a îndreptat (am văzut pledoaria furibundă și mincinoasă a procurorului DNA în fața unei judecătoare timorate).

Fratele meu a devenit una din marile excepții de refuz a punerii condiționate în libertate. În rest, cei mai mulți oameni ca el au fost considerați îndreptați după ce au efectuat o treime din pedeapsă. L-ați ținut în arest preventive, mai bine de un an înainte de condamnare, dar nu v-a ajuns. Asta-i viața.

Dar dacă aveți impresia că asta mă înmoaie greșiți fundamental. 

Ați vrut să mă descurajați , sau să-mi dați o lecție ? Ce greșală…

NB – N-am să uit niciodată că cel care m-a anunțat că fratele meu va fi arestat a fost Coldea și nu Koveși”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Tribunalul Constanţa a respins definitiv miercuri cererea de eliberare condiţionată a lui Mircea Băsescu, informează România TV.

Citeşte şi: Mircea Băsescu rămâne în închisoare. Cererea de eliberare condiţionată a fost respinsă