Traian Băsescu: „Nici SUA, nici NATO, nici România, nici UE nu vor trage un glonţ pentru Ucraina”

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a intervenit telefonic vineri, la România TV, pentru a comenta situaţia tensionată de la graniţa Ucrainei cu Rusia şi implicaţiile pe care le-ar putea în ţara noastră avea un conflict militar între cele două

09 apr. 2021, 21:00
Traian Băsescu: „Nici SUA, nici NATO, nici România, nici UE nu vor trage un glonţ pentru Ucraina”

Traian Băsescu susţine că România nu este într-un pericol militar iminent, datorită apartenenţei la NATO şi celor trei baze americane de pe teritoriul ţării nostre, dar consecinţele economice ar putea fi foarte grave. Rusia ar putea interveni în apărarea separatiștilor pro-ruși din regiunile Donbas și Lugansk din estul Ucrainei, dacă va fi cazul, spune un oficial de la Kremlin, în contextul în care Rusia și-a accentuat prezența militară în apropiere de frontiera ucraineană.

„Suntem în frontiera maritimă a Federației Ruse. Baletul doamnei Merkel cu Putin trebuie să înceteze pentru că nu mai e credibil. De câte ori vorbesc la telefon, Rusia ocupă câte ceva.

Atitudinea de balerină a doamnei Merkel nu mai este credibilă. Nu mai are statut de balerină. Rusia și-a ratat obiectivul în 2013, de a ajunge la gurile Dunării, la brațul Chilia.

Traian Băsescu: „Ucraina va fi ocupată până la sfârşitul anului”

Pentru Rusia, gurile Dunării sunt vitale și militar, și economic.

Prietenul Putin i-a spus doamnei Merkel că sunt nereguli în zona de contact din estul Ucrainei. prorușii din estul Ucrainei vor trebui apărați. Asta este doctrina lui Putin și nu e de joacă.

Mulțumesc că în mandatul meu am stabilit 3 baze americane în România, la Deveselu, la Kogalniceanu şi la Turda, iar federatia rusă nu-şi permite un conflict cu fortele armate americane. Trebuie să știm că ne pregătim pentru o situație extrem de dificilă la frontierele noastre.

Ucraina se pregătește să fie victimă a lui Putin pentru că președintele încă mai confundă funcția de președinte cu cea de comediant.

Nici America, nici NATO, nici România, nici UE nu va trage un glonț pentru Ucraina. Până la sfârșitul anului, va fi ocupată, iar România va avea frontieră pe sute de kilometri cu Rusia.

În momentul în care vom avea frontieră directă cu Federaţia Rusă, dacă se va întâmpla asta, trebuie să ştim că vom uita de investiţii străine directe”, a spus Traian Băsescu la România TV.

Citeşte şi: Rusia recunoaşte că ar putea interveni în conflictul din Ucraina: „Dacă există un fel de Srebreniţa, va trebui să le venim în apărare”


loading...