Traian Băsescu: Nu aş fi bucuros să văd ţara asta invadată de islamişti

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri, la Constanţa, că nu vrea să vadă România invadată de islamişti din Siria.

11 mart. 2016, 21:19
Traian Băsescu: Nu aş fi bucuros să văd ţara asta invadată de islamişti

Traian Băsescu a declarat că trăieşte în armonie cu majoritatea ortodoxă, dar felul în care vede aceasta civilizaţia este diferit faţă de modul în care este văzută civilizaţia de migranţii care vin din state structurate pe Coran, potrivit Mediafax.

La noi, în Dobrogea, trăim bine împreună, dar asta nu înseamnă că aş fi bucuros să văd ţara asta invadată de islamiştii care vin de prin Siria sau din Afganistan, pentru că ei nu au trăit în cultura în care trăim noi, europenii. (…) Diferenţa între modul cum noi vedem civilizaţia alături de minorităţile care trăiesc în România şi modul cum o văd ei este mare. Gândiţi-vă numai la neşansa pe care o au femeile din aceste ţări să fie considerate oameni de categoria a doua„, a spus Băsescu.

Fostul preşedinte a precizat că nu crede că România sau întrega Europă s-ar mai putea întoarce la o astfel de cultură.

Europa este o Europă a civilizaţiei, în care am învăţat să ne respectăm unii pe alţii, în care cultura europeană trebuie să predomine viitorul acestui continent şi nicidecum o islamizare rapidă pe care eu, ca om politic, nu o doresc nici Europei, nici României. De aceea am convingerea că România este o ţară care s-a aşezat bine alături de minorităţile ei şi împreună cu minorităţile ei, într-un concert european care nu trebuie tulburat de note false, de islamism şi de exagerări ale unor oameni care nu se pot adapta culturii europene„, a spus Traian Băsescu.

Citeşte şi Gigi Becali despre Băsescu: Când îi ia apărarea Elenei Udrea, acolo e vorba de dragoste


loading...