Traian Băsescu nu le-a răspuns laureaţilor Nobel

Cei opt laureaţi Nobel nu au primit nici un răspuns de la preşedintele Traian Băsescu la scrisoarea deschisă, în care îi cereau să susţină Directiva UE privind Calitatea Carburanţilor. Cotroceniul explică lipsa de reacţie prin faptul că scrisoarea deschisă nu a ajuns la preşedinte.

22 feb. 2012, 16:36
Traian Băsescu nu le-a răspuns laureaţilor Nobel

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Claudia Ionaş, a declarat pentru RTV.net că preşedintele Băsescu nu a primit scrisoarea deschisă de la laureaţii Nobel.

Ea a precizat că există, în prezent, negocieri în legătură cu această directivă UE, însă mai multe informaţii poate oferi Ministerul Afacerilor Europene. Prin această explicaţie, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei a lăsat laureaţii Premiului Nobel pentru Pace fără un răspuns de la destinatarul scrisorii.

Opt laureaţi Nobel, printre care şi arhiepiscopul Desmond Tutu, îi cer preşedintelui Traian Băsescu, dar şi ministrului Mediului Laszlo Borbely, să sprijine, prin votul României, propunerea Comisiei Europene pentru implementarea Directivei UE referitoare la Calitatea Carburanţilor.

Nici Ministerul Mediului nu a oferit un răspuns la scrisoare, motivând că autoritatea competentă în acest caz ar fi Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Propunerea va fi supusă votului joi, 23 februarie, şi va stabili modul în care furnizorii vor calcula şi raporta intensitatea de carbon a combustibililor fosili şi a energiei electrice.

CITIŢI SCRISOAREA DESCHISĂ A CELOR OPT LAUREAŢI NOBEL, AICI: Opt laureaţi ai Premiului Nobel i-au scris lui Băsescu. Vezi scrisoarea şi ce îi cer