Traian Băsescu nu mai este preşedinte de onoare al PMP: „Funcţia este liberă”

Traian Băsescu nu mai este preşedinte de onoare al PMP, iar funcţia este liberă, declară actualul lider al formaţiunii, Cristian Diaconescu, care a preluat conducerea partidului de la Eugen Tomac, după eşecul de la alegerile parlamentare, când nu s-a atins pragul electoral.

14 iun. 2021, 18:05
Traian Băsescu nu mai este preşedinte de onoare al PMP: „Funcţia este liberă”

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a retras în 2018 de la conducerea Partidului Mişcarea Populară, funcţia fiind preluată de Eugen Tomac, care a condus formaţiunea până în 2020, când aceasta nu a reuşit să atingă pragul electoral.

„Nu, avem în statutul aprobat la congres funcţia de preşedinte de onoare care a fost ocupată de Traian Băsescu. Dacă domnul Traian Băsescu doreşte să se reîntoarcă, sigur”, a spus la DC News Cristian Diaconescu, întrebat dacă PMP l-a marginalizat pe Traian Băsescu.

La întrebarea directă dacă Traian Băsescu nu şi-a făcut cunoscută dorinţa de a deveni preşedinte de onoare a partidului, liderul PMP a răspuns: „Nu. Funcţia este liberă”.

PMP a fost creat la iniţiativa fostului preşedinte al statului, Traian Băsescu, după ce susţinătorii săi au părăsit Partidul Democrat Liberal.

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a retras în 2018 de la conducerea Partidului Mişcarea Populară. El a primit titlul de preşedinte de onoare al acestui partid la congresul extraordinar care l-a ales pe Eugen Tomac lider al formaţiunii.

Traian Băsescu şi-a turnat foştii colegi la Securitate pentru că jucau poker

Doi dintre foștii colegi ai lui Traian Băsescu au primit aviz negativ de la autorități pentru motiv că organizau jocuri de noroc. Pe vremea comunismului, doar statul putea organiza, oficial, jocuri de noroc, iar aici vorbim doar despre Loteria Română.

Băsescu a scris și a semnat (cu numele Petrov) Nota către Securitate pe care i-a transmis-o ofițerului de Securitate din rețeaua căruia făcea parte, căpitanul Despinoiu Nicolae prin intermediul unui rezident al Securității (identificat în documentele Securității cu numele conspirativ Laurențiu). Rezidentul era acel colaborator al Securității care menținea legătura dintre un ofițer și informatorii din rețeaua sa.

Ofițerul de Securitate i-a transmis rezidentului o serie de instrucțiuni pentru colaboratorul Petrov: „A stabili unde joacă aceste elemente poker, în ideea prinderii lor în flagrant, de conducerea Institutului. De asemenea, să stabilească și celelalte elemente care joacă poker”.

Nota dată de Petrov a fost folosită informativ de Securitate, poliția politică comunistă luând o serie de măsuri împotriva a doi dintre colegii turnați de Băsescu, Popovici Florin-Dan și Oprea Florin, în dosarele de urmăriți ale cărora a și fost descoperită nota turnătorului Petrov. Potrivit CNSAS, Popovici și Oprea au fost avertizați de organele de contrainformații militare (Direcția a IV-a a Securității, al cărei informator era Băsescu). De asemenea, Securitatea a propus pentru cei doi avizarea negativă pentru navigarea în apele internaționale, pentru o serie de comportări necorespunzătoare, între care și faptul că „s-au ocupat cu jocurile de noroc, care sunt interzise de legile noastre”.

Citeşte şi: Florin Roman, lider PNL, îl atacă pe Orban: „Cum să faci dezvoltarea României, dacă nu ai reprezentanţi în acele ministere? În timp ce domnia sa a ajuns la şefia Camerei Deputaţilor”