Traian Băsescu: „Nu poţi tăia la servicii după hachiţele lui Daddy”

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, legat de ce va face Klaus Iohannis cu privire la proiectul de buget pe 2019, că acesta ar trebui să îl retrimită în Parlament deoarece nu poți tăia bugetele serviciilor în contextul vizitei Papei în România și a summit-ului de la Sibiu.

21 feb. 2019, 11:08
Traian Băsescu: „Nu poţi tăia la servicii după hachiţele lui Daddy”

Anul este unul sensibil, fără să fiu un partizan al bugetelor serviciilor, dar trebuie să spun că serviciile au primit un aviz în CSAT. Dacă acest buget a fost propus de Guvern, este incorect faptul că după avizul CSAT, în Parlament cu hachițele lui Daddy au fost reduse bugetele. Anul acesta este special- există vizita Papei, cheltuieli enorme de securitate, atât SRI cât și SPP, apoi summit-ul de la Sibiu- vin demnitari la cel mai înalt nivel”, a declarat Traian Băsescu, la B1 TV.

Tocmai de aceea, crede fostul președinte, Klaus Iohannis ar trebui să retrimită în Parlament bugetul de stat pe anul 2019.

„SPP trebuie să își mute toată unitatea la Sibiu, asta înseamnă costuri. A tăia din bugetele lor într-un an atât e încărcat…Papa nu vine numai a București, merge și la Iași, Blaj. Are un traseu care trebuie securizat, extrem de complicat. Cred că președintele are obligația să trimită înapoi bugetul de stat, chiar sub șantajul creșterii alocației copiilor”, a mai spus Băsescu.

Purtătorul de cuvânt al președiției, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat miercuri că șeful statului cataloghează Executivul drept unul am imposturii, nereușind să dea un buget pe 2019 care să răspundă nevoilor. Proiectul a ajuns miercuri la Klaus Iohannis, acesta urmând să ia o decizie zilele următoare.