TRAIAN BĂSESCU nu vrea să îi accepte pe Rozalia Biro şi Claudiu Manda: În principiu voi RESPINGE propunerile

Traian Băsescu nu a renunţat la ideea că nominalizările Rozaliei Biro şi Claudiu Manda la Cultură şi Buget sunt "necorespunzătoare". Şeful statului a precizat va anunţa miercuri decizia privind propunerile făcute de Victor Ponta  pentru cele două posturi, însă a arătat că, în principiu, le va respinge.

05 aug. 2014, 14:08
TRAIAN BĂSESCU nu vrea să îi accepte pe Rozalia Biro şi Claudiu Manda: În principiu voi RESPINGE propunerile

Traian Băsescu a precizat, la B1TV, că se va pronunţa miercuri cu privire la cele două nominalizări, pentru a-i da timp premierului să facă alte propuneri, cele două fiind „necorespunzătoare”.

„Dar poate cei doi îşi dau seama că este căciula prea mare pentru portofoliile astea. Aşa că mai aştept până mâine”, a spus Băsescu, reluând ideea că ministru la Buget nu poate fi „un domn care s-a ocupat de Casa de Cultură a Studentilor”, iar la Cultură „o doamnă care nu ştie limba română”.

Întrebat dacă va respinge nominalizările, Băsescu a răspuns afirmativ. „În principiu da, le voi respinge, dar poate aceşti oameni nu vor să fie respinşi cu eticheta necorespunzători şi îşi retrag ei candidaturile”, a spus Băsescu.

Preşedintele a adăugat că este ruşinos că Victor Ponta a propus asemenea candidaţi pentru cele două ministere.

„Se pare ca e o răsplată pentru Olguţa Vasilescu, pentru efortul făcut sa organizeze lansarea lui Ponta care tocmai venea cu pantofii de lac de la inundaţii. Aici a fost mai penibil chiar decât cu barca dar nu s-a prins prea multă lume. S-a dus numai pe asfalt, unde nu ajunsese apa”, a comentat Băsescu nominalizarea lui Claudiu Manda.

CITEŞTE ŞI Miniştrii REFUZAŢI de Băsescu în cele două mandate

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că nominalizările făcute de premier pentru funcţia de ministru al Bugetului, în persoana lui Claudiu Manda, şi al Culturii – Rozalia Biro sunt nepotrivite.

‘În ceea ce priveşte nominalizările eu le consider nepotrivite, ceea ce nu înseamnă că astăzi le-am şi respins’, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Băsescu a criticat-o pe Rozalia Biro în ceea ce priveşte înţelegerea limbii române.

La Ministerul Culturii doamna Rozalia Biro, de la dânsa am aflat şi a aflat toată România că nu are niciun biped în familie şi, de asemenea, am aflat tot de la dânsa zilele acestea că în România se nasc tot mai puţini bipezi. Cred că avem o problemă complicată de înţelegere perfectă a limbii române pentru un membru al Guvernului şi aici mai este un argument pe care îl am în vedere atunci când mă gândesc la această nominalizare: practic Ministerul Culturii nu este un minister care să aibă foarte mulţi bani, dar este un minister care lucrează cu intelectualitatea din România, cu creatorii din România, iar cultura românească este în proporţie de circa 90% o cultură de limba română’, a afirmat şeful statului.

Traian Băsescu: Nominalizările făcute de Victor Ponta la Cultură şi Buget sunt NEPOTRIVITE VIDEO

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că Uniunea nu va face o altă nominalizare la Cultură şi că aşteaptă decizia preşedintelui în acest sens

„Cea mai complexă experienţă a dlui Iulian Manda este legată de funcţia de director la Casa de cultură a studenţilor din Craiova”, a mai spus şeful statului.

CITEŞTE ŞI ROZALIA BIRO îi răspunde lui Traian Băsescu după ce a fost criticată pentru GAFELE făcute