Traian Băsescu o pune la zid pe şefa DNA: Doamna Kovesi s-a îmbolnăvit foarte grav începând cu 2015

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat la România TV că Laura Codruța Kovesi nu mai are niciun sprijin pentru a rămâne în DNA, chiar dacă oficial președintele Klaus Iohannis o susține. De asemenea, Traian Băsescu susține că Laura Codruța Kovesi s-a îmbolnăvit foarte grav, iar această boală se numește puterea.

23 iul. 2017, 18:37
Traian Băsescu o pune la zid pe şefa DNA: Doamna Kovesi s-a îmbolnăvit foarte grav începând cu 2015

„As face o prima apreciere pentru a evita confuziile. Romania are nevoie de DNA, in conformitate cu legea si cu drepturile fundamentale. Am vrut sa precizez asta de la inceput. Paradoxul este ca DNA este in impas datorita managementul lui Kovesi.  A subordonat-o SRI-ului si a facut din procurori niste executanti nu ai aplicarii legii ci a vointei domniei sale”, a punctat Băsescu la România TV.

„Doamna Kovesi s-a îmbolnăvit foarte grav începând cu anul 2015. Trecând peste greșeala mea de a o numi, doamna Kovesi s-a îmbolnăvit și această boală este puterea. Domnul Iohannis, care era și el nou în funcție și probabil că i-a plăcut spectacolul din 2015 din față de la DNA, a numit-o încă o dată. Doamna Kovesi s-a îmbolnăvit de putere și scufundă această instituție odată cu dânsa.

Citeşte şi: Doru Ţuluş: Mă aştept la o cerere de arestare pe numele meu din partea DNA VIDEO

Din punctul meu de vedere, doamna Kovesi nu mai are niciun sprijin, cu excepția lașității politicienilor. Ministrului Justiției îi este frică de opinia publică, Iohannis mai are puțin și îi spune lui Tudorel dar dă-mi domnule odată un raport, nu vezi că se scufundă o instituție în care statul român a investit enorm. Doamna Kovesi rezistă doar din cauza lasității celor doi politicieni, care nu au curajul să taie cangrena, pentru că în DNA este o cangrenă foarte mare (…) Se verifică și ceea ce am spus eu: nici în DNA nu lucrează sfinți, au fost dosare fabricate, avem procurori corupți și așa cum v-am mai zis, în DNA lucrează tot români”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

„Batalia publica cu domna Kovesi este un lucru deja derizioriu. In momentul de fata statul trebuie sa salveze aceasta institutie.  „Si daca ar avea Kovesi dreptate este clar ca nu mai poate controla institutia, a pornit un razboi intern si nu mai poate conduce. Procurorii au inteles ca sunt oameni care au inceput sa vorbeasca, va garantez ca imediat o sa inceapa sa vorbeasca denuntatori si in conditiile astea DNA se autodesfiinteaza”, spune senatorul PMP.

Despre episodul cu steagul lui Iohannis

Fostul președinte Traian Băsescu i-a dat o serie de indicații președintelui Klaus Iohannis, după momentul controversat în care acesta a ascultat în poziție solemnă imnul secuilor.

”Eu m-aș fi așezat pe scaun, pentru că nu era imnul țării mele. Asta a fost o sfidare, iar la sfidare răspunzi cu sfidare (…) Eu după ce s-a cântat imnul României mă așezam pe scaun. Nu trebuie condamnat nici președintele, că până la urmă e chestie de reacție, ce-ți trece prin cap să faci atunci. Trebuia să se așeze pe scaun, să asculte, iar la final le zicea: mă, dar aveți voce, voi, ungurii!

Nu putea să plece pentru că arăta că este învins, dar trebuia să se așeze pe scaun și la final să întrebe: ce ați cântat? Mai cântați o dată în românește ca să înțeleg și eu”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

„Asa cum eu la intalnirea cu romii nu am stiut ca Bercea va fi acolo si o sa imi puna banutul. Nu avea de ce sa plece, dar trebuia sa se aseze pe scaun si sa spuna dar ce ati cantat, mai cantati odata in romana ca sa inteleg si eu”.