Traian Băsescu, pe Facebook: Victor Ponta duce o luptă acerbă pentru a-l salva de justiţie pe Şova

Traian Băsescu îl acuză pe premierul Victor Ponta că "duce o luptă acerbă pentru a-l salva din faţa justiţiei pe senatorul Şova".

RomaniaTV.net
22 apr. 2015, 15:15
Traian Băsescu, pe Facebook: Victor Ponta duce o luptă acerbă pentru a-l salva de justiţie pe Şova

„Prim-ministrul Victor Ponta duce, prin preşedintele Senatului Călin PopescuTăriceanu, o luptă acerbă pentru a-l salva din faţa justiţiei pe senatorul Şova. Oricine are dreptul să-şi apere un prieten, dar fără a implica instituţiile statului şi cu atît mai puţin compromiţîndu-le aşa cum face acum domnul Tăriceanu cu Senatul. Ce face domnul Tăriceanu din slugărnicie faţă de domnul Victor Ponta seamănă izbitor cu discreţionarismul Parlamentului din vara anului 2012.
Oare de ce a ajuns atît de preţios pentru domnul Ponta senatorul Şova, încît să sacrifice credibilitatea Senatului?”, a scris fostul preşedinte Traian Băsescu pe Facebook.

Hotărârea redactată de Comisia juridică a Senatului privind votul plenului în cazul Dan Şova a fost aprobată, miercuri, în Biroul Permanent şi trimisă spre publicare în Monitorul Oficial, a anunţat Călin Popescu Tăriceanu.

Articolul acestei hotărâri prevede că se „constată că nu au fost întrunite condiţiile cerute de art. 24 alin. (4) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor şi de art. 173 din Regulamentul Senatului, pentru a încuviinţa reţinerea şi arestarea preventivă” a senatorului Dan Şova.

Preşedintele comisiei juridice, liberalul Cătălin Boboc a anunţat, miercuri, că PNL are pregătită contestaţia pe care o va depune la Curtea Constituţională, imediat după ce hotărârea Senatului privind votul în cazul Dan Şova va fi publicată în Monitorul Oficial.