Traian Băsescu: Pentru mine, problema Omar Hayssam este închisă

Traian Băsescu a declarat luni că, personal, "problema Hayssam" este una închisă şi că în continuare este treaba instituţiilor statului şi în mod deosebit al Justiţiei de a discuta cu acesta.

RomaniaTV.net
05 aug. 2013, 12:30
Traian Băsescu: Pentru mine, problema Omar Hayssam este închisă

‘Aşa cum v-am spus, pentru mine problema Omar Hayssam este închisă. Obiectivul meu a fost un obiectiv de cinci ani să îl văd adus înapoi în ţară, este aici, este treaba instituţiilor, în mod deosebit al Justiţiei să discute cu el şi despre el’, a spus Băsescu, la Palatul Cotroceni, citat de Agerpres.

Întrebat dacă are motive să se teamă de ceea ce ar putea spune Omar Hayssam, preşedintele Băsescu a spus că nu are nici ‘o minimă tresărire’, întrucât nu l-a cunoscut pe omul de afaceri sirian decât cu prilejul crizei ostaticilor din Irak.

‘Nici măcar nu-mi produce o minimă tresărire pentru că eu nu l-am cunoscut pe Omar Hayssam până nu a cerut să se ducă după ostatici, după jurnalişti. Cu mine nu a avut nicio tranzacţie şi niciun sprijin’, a spus şeful statului.

El a afirmat că mulţi politicieni ar trebui să se teamă de ceea ce ar putea spune Omar Hayssam.

‘Mulţi, dar asta este treaba justiţiei’, a răspuns Băsescu la întrebarea ce politicieni români ar trebui să se teamă de ce ar putea spune Omar Hayssam.