Traian Băsescu: PMP nu va rămâne în afara jocului la Primăria Capitalei. Buşoi n-are nicio şansă să câştige

Traian Băsescu a declarat duminică seara, la B1 TV, că își dorește ca Partidul Mișcarea Populară să obţină un procent de 15-20% la alegerile locale din 2016.

03 ian. 2016, 20:13
Traian Băsescu: PMP nu va rămâne în afara jocului la Primăria Capitalei. Buşoi n-are nicio şansă să câştige

„Îmi doresc 15- 20% pentru Partidul Mișcarea Populară la alegerile locale. În primul rând, acest lucru depinde de capacitatea organizațiilor locale şi depinde foarte mult de liderii locali, dacă deschid partidul sau nu. Dacă vor vrea să-l închidă pentru ei, va fi un eșec, dacă îl vor deschide, au șanse majore. Vom vedea la alegeri dacă au preluat semnalul”, a declarat Traian Băsescu, în emisiunea X Press, de la B1 TV.

În momentul în care moderatorul i-a spus despre alegerea primarilor din primul tur, Traian Băsescu a replicat prin faptul că această lege este o eroare care provine din timpul mandatului său. „Alegerea primarilor din primul tur este o greșeală care s-a făcut în timpul mandatului meu. Ca de altfel și votul uninominal, care a fost tot o greșeala. Iohannis, actuala majoritate parlamentară a avut ocazia să corecteza acest lucru. Votul uninominal l-au rezolvat, dar alegerea primarilor din primul tur nu„, a spus Traian Băsescu.

Citeşte şi Zgonea îşi doreşte un candidat-femeie la Primăria Capitalei: „Sunt mai serioase şi se ţin de cuvânt”

El a vorbit și despre cei care au șanse la câștigarea Primăriei Capitalei. „În ceea ce-l privește pe Bușoi, nu-i dau nicio șansă, oricât de multe eforturi politice și nepolitice se vor face pentru câștigarea alegerilor de către Bușoi. În ceea ce-l privește pe Nicușor Dan, dacă va avea o forță politică care să-l sprijine, s-ar putea să poată câștiga. Dar deocamdată este prematur„.

Citeşte şi Dan Mihalache, despre o posibilă candidatură a lui Băsescu la Primăria Capitalei: „Să fie sănătos!”

De asemenea, Traian Băsescu a mai declarat faptul că PMP nu se va retrage din lupta pentru candidatura la Primăria Capitalei. „Ce vă pot spune cu certitudine este că Mişcarea Populară nu va rămâne în afara jocului la Primăria Capitalei. Cu cine vom candida, vom vedea„, a mai afirmat Traian Băsescu.