Traian Băsescu prevede rezultatele alegerilor şi o posibilă alianţă PSD-USR: „Atunci să vezi bătăi de cap pentru preşedinte”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a vorbit miercuri despre previziunile sale în ce priveşte rezultatele alegerilor parlamentare din 6 decembrie şi a susţinut că, în cazul în care PNL şi PSD vor fi apropiate ca procentaj, ar fi posibilă o alianţă între social-democraţi şi USR, situaţie care l-ar pune în mare încurcătură pe Klaus Iohannis.

02 dec. 2020, 16:58
Traian Băsescu prevede rezultatele alegerilor şi o posibilă alianţă PSD-USR: „Atunci să vezi bătăi de cap pentru preşedinte”

Traian Băsescu crede că partidul său, PMP, se va situa pe poziţia a patra, cu un scor apropiat de 10%, după PNL, PSD şi USR, şi speră ca Pro România, partidul lui Victor Ponta, unul dintre rivalii săi tradiţionali, să nu atingă pragul electoral de 5%, deşi sondajele îi arată la aproximativ 9,5%.

„Sper să intre PMP la guvernare. România se poate dezvolta cu o condiție: în mintea noastră să nu fie că trebuie să dublezi salariile, pensiile și alocațiile pentru copii și ajutoarele sociale. Pensionarii vor câștiga mai mult din dezvoltarea țării decât din măririle artificiale, nesustenabile.

Vreau să înțelegeți că de asta sunt împotriva oricărei participări a PSD-ului la guvernare, deși nu exclud posibilitatea să vedem o alianță PSD – USR. Și, atunci, să vezi bătăi de cap pe președinte la desemnare”, a declarat Traian Băsescu la DCNews.

„PNL și PSD vor fi cap la cap. Pe locul trei va fi USR. Vreau să cred că a patra va fi PMP. Îmi doresc din suflet ca Pro România să nu intre în Parlament și UDMR va intra ca de obicei, la limită. Sper că PMP se va situa undeva între 7-10, dar asta va ridica probleme foarte mari pentru o alianță de drepta”, a mai completat acesta.

Traian Băsescu spune despre Orban că păcăleşte alegătorii vorbind mult

„Ca să vorbim realist: în mod cert Ludovic Orban se califică, în constelaţia de valori liberale, pentru funcţia de premier. În condiţiile în care este un premier foarte slab, care nu a avut forţa să impună măsurile necesare pentru ca pandemia să afecteze cât mai puţini oameni. În situaţii de criză trebuie să acţionezi, nu trebuie să te joci de-a măsurile. Guvernul nu a luat măsurile pentru a pune sub control pandemia. Noi suntem acum în situaţia în care nu este controlată pandemia, nivelul de îmbolnăvire este mult mai mare decât cel pe care ni-l prezintă Guvernul şi modul în care au încercat să prevină saturarea sistemului medical este absolut de neacceptat.

E unul dintre cei mai slabi premieri. Aşteptă, se uită la Cotroceni, se uită la Arafat, vorbeşte mult, ceea ce acoperă incapacitatea pentru cei care nu ştiu citi că vorbeşte fără să spună nimic. Este uşor să fie păcăliţi, li se pare că avem un premier activ, dar e un premier care vorbeşte, dar nu se întâmplă nimic de pe urma a ceea ce vorbeşte el”, a spus fostulpreşedinte, Traian Băsescu.

Citeşte şi: Sondaj IRSOP, alegeri parlamentare 2020: PNL conduce în preferinţele electoratului, PSD vine tare din urmă