Traian Băsescu, previziuni SUMBRE: Rusia nu se va opri până nu ajunge la gurile Dunării

Traian Băsescu se teme că situaţia din regiune se va deteriora tot mai mult în următoarea perioadă. În opinia fostului lider de la Cotroceni, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu va ceda în lupta pentru anexarea estului Ucrainei, deoarece este "inteligent şi extrem de inflexibil" când vine vorba despre ţara sa şi obiectivele ei.

06 apr. 2015, 17:51
Traian Băsescu, previziuni SUMBRE: Rusia nu se va opri până nu ajunge la gurile Dunării

Traian Băsescu a avertizat, la B1 TV, că situaţia în regiune nu se va calma prea curând.

„Rusia nu se va opri pana cand nu controleaza tot sudul Ucrainei pana la gurile Dunarii. Acest tandem Crimeea Gurile Dunarii ii fac stapanii Marii Negre. Fara gurile Dunarii sunt jupani, dar nu si stapani, pentru ca gurile Dunarii ii ofera culoar pana in inima Europei. Vladimir Putin e un om inteligent si extrem de inflexibil cind vine vorba despre Rusia si obiectivele sale”, a spus Traian Băsescu, precizând că a avut două întâlniri oficiale cu liderul de la Kremlin, dar şi alte patru discuţii între patru ochi la diferite evenimente la care au participat amândoi, prilej cu care l-a analizat atent pe Putin.

Traian Băsescu a apreciat că planurile lui Vladimir Putin nu vor putea fi zădărnicite de Europa. „Occidentul a ratat ocazia sa-l opreasca pe Putin, nu-l va opri. Putin va ajunge la gurile Dunarii imediat ce prinde momentul oportun. Acum l-au lovit si cu sanctiunile, si cu pretul petrolului. Daca avea pretul petrolului la 100 de dolari… Putin are 40.000 de soldati in Crimeea, la o azvirlitura de bat de Odessa. Romania nu trebuie sa fie vecina cu Rusia. De cate ori am fost vecini, ne-a mers prost”, a punctat Traian Băsescu.