Traian Băsescu, propus premier de un candidat la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. Obiectivul pentru care e avansat

Traian Băsescu ar putea fi numit premier la Chişinău dacă Octavian Țîcu, candidatul Partidului Unității Naționale (PUN), va câştiga alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. În cadrul unei dezbateri televizate, Țîcu a afirmat că îl va numi pe Băsescu în fruntea Executivului pentru a realiza astfel unirea dintre Republica Moldova şi România.

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 14:00
Traian Băsescu, propus premier de un candidat la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. Obiectivul pentru care e avansat

„Îl vom propune pe Traian Băsescu la funcția de prim-ministru pentru ca să fie posibilă realizarea unirii Republicii Moldova cu România. Aceste procese vor fi asumate de către statul român, împreună cu Uniunea Europeană”, a spus Octavian Țîcu, la postul de televiziune TV8, conform Cotidianul.md.

Elena Băsescu, prima pe lista PMP la Constanţa: „Îmi doresc să dau şi eu un marinar ţării, pe Traian Junior, băiatul meu”

Întrebat ce şansa are ca Parlamentul să-i susţină candidatura, Octavian Ţîcu a răspuns:

„Candidatura acestuia depinde de procentajul pe care-l vom avea în alegeri. Cred că Traian Băsescu va accepta, întrucât PUN este proiectul lui”, a explicat Ţîcu.

Cine este Octavian Țîcu, prezidenţiabilul care-l vrea pe Traian Băsescu premier în Republica Moldova

Octavian Țîcu este doctor în istorie, conferențiar la Facultatea de Istorie și Filosofie din Republica Moldova și cercetător la Academia de Științe a Moldovei, de 7 ori campion național la box și fost ministru al Tineretului și Sportului în Republica Moldova.

Candidaţii la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova

Pentru alegerile din 1 noiembrie, CEC a înregistrat în cursa electorală opt candidați: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

Băsescu, despre retragerea cetăţeniei: O să caut cel mai bun avocat şi o să mă judec cu Dodon

În noiembrie 2018, Traian Băsescu a rămas fără cetăţenia Republicii Moldova, după ce Curtea supremă de Justiţie de la Chişinău a respins recursul înaintat de fostul preşedinte la decizia anterioară de retragere a cetăţeniei.


loading...